NAjviše je poskupelo industrijsko bilje i žito

Proizvođačke cene u poljoprivredi i ribarstvu za godinu dana porasle za trećinu

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

12.8.2021 14:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Proizvođačke cene u poljoprivredi i ribarstvu za godinu dana porasle za trećinu Proizvođačke cene u poljoprivredi i ribarstvu za godinu dana porasle za trećinu
Proizvođačke cene u poljoprivredi i ribarstvu povećane su za 30,2 odsto u junu u odnosu na isti period prošle godine, objavio je Republički zavod... Proizvođačke cene u poljoprivredi i ribarstvu za godinu dana porasle za trećinu

Proizvođačke cene u poljoprivredi i ribarstvu povećane su za 30,2 odsto u junu u odnosu na isti period prošle godine, objavio je Republički zavod za statistiku.

Posmatrano prema glavnim grupama proizvoda, najveći uticaj na međugodišnji rast cena zabeležen je u grupama industrijskog bilja (53,4 odsto) i žita (35,7 odsto).

Nasuprot godišnjem porastu, u odnosu na podatke iz prethodnog meseca (maj), proizvođačke cene u poljoprivredi i ribarstvu su bile niže za 1,2 procenta.

Kada su u pitanju glavne grupe proizvoda u odnosu na prethodni mesec, najveći uticaj na pad cena zabeležen je u grupama povrće (-21,4 odsto) i industrijsko bilje (-1,7 odsto), kaže se u saopštenju RZS.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...