Bruto zarada dostigla 1.050 evra

Prosečna junska zarada u Crnoj Gori 838 evra

RegionVesti

31.7.2024 15:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Prosečna junska zarada u Crnoj Gori 838 evra Prosečna junska zarada u Crnoj Gori 838 evra
Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u junu je, prema podacima crnogorskog statističkog zavoda Monstata iznosila 838 evra i bila je 0,7 odsto veća... Prosečna junska zarada u Crnoj Gori 838 evra

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u junu je, prema podacima crnogorskog statističkog zavoda Monstata iznosila 838 evra i bila je 0,7 odsto veća u odnosu na maj.

Prosečna neto zarada u junu je u odnosu na isti mesec prošle godine zabeležila rast od 5,4 odsto, objavila je agencija MINA, uz podatak da je prosečna bruto zarada u junu iznosila 1.050 evra.

„Ako se ima u vidu da su potrošačke cene u junu u odnosu na maj zabeležile rast od 0,1 odsto, proizilazi da su realne zarade za isti period porasle 0,6 odsto“, navodi se u saopštenju Monstata.

Prosečne zarade bez poreza i doprinosa u junu su u odnosu na prethodni mesec zabeležile rast u sektorima snabdevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama, kontrolisanje procesa, uklanjanje otpada i slične aktivnosti (3,5 odsto), poslovanje nekretninama (3,3 odsto), snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija (2,8 odsto), poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (2,2 odsto), kao i u prerađivačkoj industriji, administraciji, državnoj upravi i delatnosti obaveznog socijalnog osiguranja.

U još osam delatnosti zabeležen je rast zarada u rasponu od 0,5 do 1,3 odsto.

Pad vrednosti prosečne bruto zarade u junu u odnosu na maj beleži se u sektorima obrazovanja 0,2 odsto, saobraćaja i skladištenja, informisanja i komunikacija kao i u zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti, i to po stopi od 0,1 odsto.

  • Jj992

    31.7.2024 #1 Author

    Neko jede skampe, neko makarone a u proseku jedemo pastu sa morskim plodovima.

    Odgovori

  • MARA

    2.8.2024 #2 Author

    Pa i za,Srbiju kazu da je tolika

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.