junska plata nepromenjena u odnosu na maj

Prosečna zarada u Crnoj Gori 530 evra

NovacRegionVesti

30.7.2021 10:26 Autor: Miljan Paunović 1

Prosečna zarada u Crnoj Gori 530 evra Prosečna zarada u Crnoj Gori 530 evra
Prosečna neto plata u Crnoj Gori iznosila je u junu ove godine 530 evra, što je nepromenjen nivou u odnosu na maj, dok je... Prosečna zarada u Crnoj Gori 530 evra

Prosečna neto plata u Crnoj Gori iznosila je u junu ove godine 530 evra, što je nepromenjen nivou u odnosu na maj, dok je u poređenju sa junom 2020. godine porasla za 0,6 odsto, saopštila je Uprava za statistiku Monstat.

Junska bruto plata u Crnoj Gori iznosila je 792 evra, prenosi portal Bankar.me.

Ukoliko se ima u vidu da su potrošačke cene u junu u odnosu na maj porasle za 0,2 odsto, proizilazi da su realne zarade u istom periodu pale za 0,2 procenta.

Neto plate su na mesečnom nivou najviše porasle u junu u delatnostima: usluge smeštaja i ishrane (4,6 odsto), vađenje ruda i kamena (tri procenta), prerađivačka industrija (2,8), poslovanje sa nekretninama (2,3), državna uprava (1,8), ostale uslužne delatnosti (1,8), i stručne, naučne i tehničke delatnosti (1,8 odsto).

S druge strane, najveći pad neto zarada u odnosu na maj zabeležen je u administrativnim i pomoćnim uslužnim delatnostima (3,2 odsto), informisanju i komunikacijama (2,1 procenat), te zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti (1,1 procenat).

  • IVAN

    3.11.2022 #1 Author

    Jako malo a troskovi veliki a cene rastu u nebesa

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...