izveštaj kzk usvojila narodna skupština srbije

Prošla godina najproduktivnija u delu povreda konkurencije

SrbijaVesti

16.10.2021 13:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Prošla godina najproduktivnija u delu povreda konkurencije Prošla godina najproduktivnija u delu povreda konkurencije
Komisija za zaštitu konkurencije (KZK) tokom 2020. godine pokrenula je novih osam postupaka od kojih je sedam za utvrđivanje postojanja restriktivnih sporazuma i jedan... Prošla godina najproduktivnija u delu povreda konkurencije

Komisija za zaštitu konkurencije (KZK) tokom 2020. godine pokrenula je novih osam postupaka od kojih je sedam za utvrđivanje postojanja restriktivnih sporazuma i jedan za zloupotrebu dominantnog položaja, saopšteno je iz te institucije povodom usvajanja godišnjeg izveštaja o radu KZK.

Izveštaj KZK u kome se navodi da je to telo prošle godine radilo na 22 predmeta, od kojih je okončano sedam usvojila je Narodna skupština Srbije, prenosi Tanjug.

Dodaje se da je u pet pokrenutih postupaka sprovedeno ukupno 18 nenajavljenih uviđaja, što ja najveći broj od osnivanja Komisije u toku jedne izveštajne godine.

Ocenjuje se da je po svim parametrima prošla godina bila najproduktivnija u delu povreda konkurencije.

Saopšteno je da su podnete su 134 prijave koncentracije, okončane četiri sektorske analize i pokrenute dve koje će biti završene ove godine.

Prema Izveštaju KZK je 2020. godinu i pored otežanih uslova rada zbog pandemije virusa Covid-19 završila sa poboljšanim merljivim indikatorima rezultata rada u skoro svim aktivnostima u oblasti zaštite konkurencije na tržištu Srbije.

Tagovi
SRBIJA VESTI

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...