PROŠLE GODINE REKORD, OVOG LETA PUSTOŠ Kipar očekuje gubitak od 75 odsto, na svetu 56 odsto manje turista

BiznisSvetTurizamVesti

30.7.2020 08:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

PROŠLE GODINE REKORD, OVOG LETA PUSTOŠ Kipar očekuje gubitak od 75 odsto, na svetu 56 odsto manje turista PROŠLE GODINE REKORD, OVOG LETA PUSTOŠ Kipar očekuje gubitak od 75 odsto, na svetu 56 odsto manje turista
Ekonomski gubici u turističkom sektoru u svetu dostigli su 320 milijardi dolara tokom prvih pet meseci 2020. godine, saopštila je Svetska turistička organizacija Ujedinjenih... PROŠLE GODINE REKORD, OVOG LETA PUSTOŠ Kipar očekuje gubitak od 75 odsto, na svetu 56 odsto manje turista

Ekonomski gubici u turističkom sektoru u svetu dostigli su 320 milijardi dolara tokom prvih pet meseci 2020. godine, saopštila je Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNSTO).

Broj međunarodnih turista smanjen je za 56 odsto zbog globalne pandemije korona virusa, prenosi Tanjug izveštaj agencije Anadolija.

foto; Pixabay.com

Gotovo potpuno zatvaranje uvedeno kao odgovor na pandemiju rezultiralo s 98 odsto manje međunarodnih turista u maju u odnosu na isti period 2019, pokazuju podaci UNSTO.

Turističke gubitke beleži i Kipar. I dok je prošlog leta ova zemlja zabeležila rekordan broj od četiri miliona turista, ovog leta se u toj ostrvskoj državi ne očekuje ni 25 odsto posetilaca.

Pandemija je praktično onemogućila dolazak turista u ovu zemlju u Mediteranu, a zamenik ministra turizma Savas Perdios istakao je da će prihodi od turizma toliko pasti ove godine zbog korone da će ostaviti trajne posledice po turističku industriju na Kipru.

Turizam, inače, direktno doprinosi sa više od 13 odsto kiparskoj ekonomiji vrednoj 22 milijarde evra.

Najveće turističko tržište za Kipar su Velika Britanija, Rusija i Izrael čiji državljani trenutno nisu u mogućnosti da doputuju, prenosi Tanjug pisanje agencije AP.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...