JEDVA DOČEKALI PUTOVANJA posle dugotrajnog zatvaranja zbog korone

Prvi let iz Slovenije za Tenerife, Grčka produžila zabranu ulaska u zemlju

BiznisEURegionTurizamVesti

22.2.2021 08:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Prvi let iz Slovenije za Tenerife, Grčka produžila zabranu ulaska u zemlju Prvi let iz Slovenije za Tenerife, Grčka produžila zabranu ulaska u zemlju
Velik interes Slovenaca za turistička putovanja nakon dugotrajnog zatvaranja potvrdio je prvi čarter let kojim je u nedelju ujutro na sedmodnevni odmor u Španiji,... Prvi let iz Slovenije za Tenerife, Grčka produžila zabranu ulaska u zemlju

Velik interes Slovenaca za turistička putovanja nakon dugotrajnog zatvaranja potvrdio je prvi čarter let kojim je u nedelju ujutro na sedmodnevni odmor u Španiji, na ostrvo Tenerife otputovalo 180 putnika u organizaciji nekoliko agencija.

Za slobodna mesta u avionu prevoznika Trejd era interesovanje je bilo veliko i rasprodata su u roku od nekoliko dana, nakon poboljšanja epidemiološke situacije u državi, ali i boljih vremenskih prilika te predstojećih praznika.

Foto: Pixabay.com

Turističke agencije zato planiraju još nekoliko čarter letova za udaljene egzotične destinacije, a već nude i paket aranžmane na tradicionalnim, klasičnim turističkim odredištima Slovenaca, među kojima je Hrvatska u samom vrhu, prenosi Tanjug pisanje Hine.

„Očito je da ljudi žele da putuju, a putovanja organizujemo uz sve bezbednosne protokole koje treba u celosti primeniti“, navode u Kompasu, jednoj od agencija koje su organizovale let na Tenerife.

„Planiramo dugoročno, a bezbednost i zdravlje putnika uvek su nam na prvom mestu“, dodaju u Kompasu.

Upravnik ljubljanske vazdušne luke Fraport Slovenija kaže da tokom preostale zimske sezone nakon prvog čartera imaju u planu njih još nekoliko.

Foto: Pixabay.com

Ujedinjeni Arapski Emirati, Dubai, Sejšeli, Maldivi, Zanzibar, karipska ostrva, Meksiko, neke su od zimskih destinacija za koje vlada prilično interesovanje, ali i Sarajevo zbog skijanja na Jahorini, no najpopularnije prolećne i letnje destinacije ostaju Sredozemlje, posebno hrvatska obala.

Turisti koji su otputovali na Tenerife morali su zbog španskih vlasti da pokažu negativan PCR test na korona virus, a moraće i da se testiraju na aerodromu nakon povratka, osim ako nisu preležali Covid-19 ili su već vakcinisani protiv te zarazne bolesti.

I dok Slovenci planiraju odmore i putuju, Grčka produžava zabranu ulaska u zemlju iz susednih zemalja i za državljane trećih zemalja do 8. marta, javlja agencija MIA.

Foto: Tanjug

Ova odluka je objavljena u Službenom glasniku.

Turisti i strani državljani mogu da udu u Grčku iz Bugarske preko prelaza Promahonas, ako imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...