o promeni paradigme upravljanja novcem

Prvi regionalni forum koji se bavi finansijsko-tehnološkim temama

ManifestacijeSrbijaSvetU fokusuVesti

31.5.2022 10:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Prvi regionalni forum koji se bavi finansijsko-tehnološkim temama Prvi regionalni forum koji se bavi finansijsko-tehnološkim temama
Poslednjih dvadeset godina obeležio je period tehnoloških inovacija koje su se na specifičan način bavile brojnim izazovima u oblasti finansijskih usluga. Takozvani fintek je... Prvi regionalni forum koji se bavi finansijsko-tehnološkim temama

Poslednjih dvadeset godina obeležio je period tehnoloških inovacija koje su se na specifičan način bavile brojnim izazovima u oblasti finansijskih usluga. Takozvani fintek je zauvek promenio način na koji se koristi i upravlja novcem. Od štednje do ulaganja, preko budžetiranja i kreditiranja. Jedan od vodećih principa finteka je da obezbedi finansijsku inkluziju i učini da finansijske usluge postanu dostupnije, pristupačnije i efikasnije.

Prvi SEE Fintech Forum – Finticipate održaće se 3. juna 2022. godine u hotelu Mona Plaza u Beogradu, kao i putem Zoom platforme. Na njemu će biti obrađene najaktuelnije teme iz oblasti finansijsko-tehnoloških kompanija, proizvoda i usluga.

Stablecoins – krvotok sistema decentralizovanih finansija, primena fintek rešenja u oblasti faktoringa kod komercijalnih banaka, menjanje poslovnih modela u finansijskom sektoru, šta se može naučiti od digitalnih banaka i drugih inovativnih vrsta finansiranja kao što su crowdfunding, P2P kreditiranje, samo su neke od tema kojima će se baviti učesnici Finticipate foruma.

Posetioci će imati prilike da se upoznaju sa studijama slučaja i primenjenim fintek rešenjima, postavljaju pitanja i povežu se sa fintek zajednicom iz regiona Jugoistočne Evrope i šire.

Konferenciju će otvoriti viceguvernerka Narodne banke Srbije Dragana Stanić, dok su ostali učesnici predstavnici Hrvatske narodne banke, HANFA-e, međunarodni i regionalni učesnici fintek tržišta, startap kompanije, preduzetnici, srednje i velike kompanije, inovatori, banke, regulatori, finansijski eksperti, neobanke, investicioni fondovi, finansijske institucije i tehnološke kompanije, poput Raiffeisen Bank, Finspot, BDO Ventures, Motika Law, Airt, Electrocoin, Leanpay, Aircash, Identyum, Powrs, Monri Payments i EWPN.

Ovogodišnji forum podržali su Aircash, Monri Payments, Vuković & Partners, USAID i ICT Hub (kroz projekat Srbija Inovira), Slovenački Poslovni Klub i EWPN.

  • SNEZANA

    31.5.2022 #1 Author

    Odlicna i vrlo korisno manifestacija

    Odgovori

  • GOCA BG

    31.5.2022 #2 Author

    Finansijske usluge i treba da budu pristupacnije,efikasnije…

    Odgovori

  • TINA

    5.6.2022 #3 Author

    Korisna manifestacija

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...