Za novčanu pomoć prijavilo se 630.000 ljudi

Prvih 30 evra danas leže na račune građana

SrbijaVesti

12.5.2021 07:41 Autor: Ljiljana Begović 4

Prvih 30 evra danas leže na račune građana Prvih 30 evra danas leže na račune građana
Nakon isplate druge polovine minimalne zarade iz trećeg paketa pomoći privredi i građanima, kao i uplate po 30 evra penzionerima, primaocima socijalne pomoći i... Prvih 30 evra danas leže na račune građana

Nakon isplate druge polovine minimalne zarade iz trećeg paketa pomoći privredi i građanima, kao i uplate po 30 evra penzionerima, primaocima socijalne pomoći i onima koji su pod upravom zavoda za kaznene sankcije, danas će početi isplata i svim ostalim građanima koji su se prijavili za pomoć od 30 evra.

Isplata novčane pomoći sledi u okviru mera za saniranje posledica pandemije, kada će po 30 evra u dinarskoj protivvrednosti dobiti oko 630.000 ljudi. Planirano je da se isplata i ostalim građanima završi do 20. maja, a oni koji se još nisu prijavili, to mogu da urade do 15. maja.

Drugih 30 evra pomoći, građani koji su se za nju prijavili, kako je ranije najavljeno, dobiće u novembru.

Evri u ruci
Foto: Pixabay.com

„Prošle nedelje je za naše najstarije sugrađane isplaćeno po 30 evra pomoći, kao i za one koji primaju socijalnu pomoć ili su pod upravom zavoda za kaznene sankcije“, naveo je ministar finansija Siniša Mali.

Prema njegovim rečima, danas počinje i isplata prvih 30 evra građanima koji su se prijavili za pomoć.

„Za 1.122.787 radnika već smo uplatili drugu polovinu minimalne zarade iz trećeg paketa pomoći privredi i građanima za ovu godinu“, kazao je Mali.

On je naveo da se za ovu pomoć prijavilo 230.805 privrednih subjekata, što fizičkih, što pravnih lica, i podseća da ukupna vrednost paketa podrške iznosi 266 milijardi dinara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...