Vlada odobrila usklađivanje cene korišćenja auto-puteva sa inflacijom

Putarina ipak viša za 1,8 odsto

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

19.2.2021 08:10 Autor: Gordana Bulatović 0

Putarina ipak viša za 1,8 odsto Putarina ipak viša za 1,8 odsto
Vlada Srbije odobrila je na sednici usklađivanje cene putarina sa inflacijom u iznosu od 1,8 odsto, za korišćenje jednog dela auto-puteva u Srbiji. Kako... Putarina ipak viša za 1,8 odsto

Vlada Srbije odobrila je na sednici usklađivanje cene putarina sa inflacijom u iznosu od 1,8 odsto, za korišćenje jednog dela auto-puteva u Srbiji.

Kako je samo dan pre, za portal Biznis.rs ministar Tomislav Momirović najavio da poskupljenja putarina neće biti, iz Ministarstva saobraćaja danas napominju da je Vlada, u skladu sa članom 273. Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara, a na predlog Ministarstva finansija, odobrila usklađivanje cene putarina sa godišnjim indeksom potrošačkih cena za period od 1. oktobra 2019. do 30. septembra 2020. godine. Prema odredbama navedenog Zakona, ovo usklađivanje trebalo je da bude u primeni još od 1. januara ove godine. Napominju i da Vlada neće odobriti poskupljenje usluge korišćenja auto-puteva u Srbiji u visini koju Putevi Srbije smatraju neophodnom, kako bi mogli da se finansiraju iz sopstvenih sredstava.

Ubuduće, putarina za automobile za deonicu Beograd-Dimitrovgrad i Beograd-Čačak koštaće 10 dinara više, dok za deonicu Beograd-Šid i Beograd-Subotica cena ostaje nepromenjena.

Slično povećanje se odnosi i na ostale kategorije vozila. Tako će putarina od Beograda do Dimitrovgrada umesto 1.290, koštati 1.300 dinara. Za vožnju od Beograda do Preljine odnosno Čačka, vozači su plaćali 420 dinara, a posle korekcije naknada će biti 430 dinara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...