Bajden i Zelenski potvrdili učešće na skupu lidera u Njujorku

Putin neće učestvovati na zasedanju Generalne skupštine UN

SvetVesti

9.8.2022 13:23 Autor: Vladimir Jokanović 3

Putin neće učestvovati na zasedanju Generalne skupštine UN Putin neće učestvovati na zasedanju Generalne skupštine UN
Ruski predsednik Vladimir Putin neće učestvovati na 77. zasedanju Generalne skupštine UN u septembru, niti će se uključiti u online formatu, saopštio je portparol... Putin neće učestvovati na zasedanju Generalne skupštine UN

Ruski predsednik Vladimir Putin neće učestvovati na 77. zasedanju Generalne skupštine UN u septembru, niti će se uključiti u online formatu, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Rusku delegaciju na sednici predvodiće ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

„Ne, putovanje i govor (Vladimira Putina) na 77. zasedanju Generalne skupštine UN nisu planirani“, rekao je Peskov u odgovoru na pitanje novinara, prenosi TASS. Ranije je objavljeno da će na zasedanju u Njujorku govoriti predsednik SAD Džo Bajden (Joe Biden), kao i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

U ruskoj delegaciji, pored Lavrova, biće zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Veršinjin, šef komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove Grigorij Karasin, stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja i šef Državne dume za međunarodne poslove Leonid Slucki.

Generalna skupština UN sastaje se svake godine, u utorak treće nedelje septembra, prenosi Komersant. Ove godine biće održana od 20. do 26. seoptembra. Generalna skupština UN usvojila je u martu antirusku rezoluciju o humanitarnoj krizi u Ukrajini na predlog SAD, Ukrajine, Velike Britanije, Gruzije i Nemačke.

  • SUNCOKRET

    9.8.2022 #1 Author

    Potpuno pametno, bespredmetni je davati značaj organizaciji koja je jasno antiruski orijentisana mada mnoge zemlje podržavaju Rusiju ali ne smeju javno da se izjasne.

    Odgovori

  • TATJANA

    9.8.2022 #2 Author

    Bice njegovi zastupnici i predstavnici Rusije

    Odgovori

  • roka

    10.8.2022 #3 Author

    nema mrdanja …. u bunkeru neka gleda crtaće … !!!!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...