PUTNICI U EU MOGU DA BIRAJU IZMEĐU NOVCA I VAUČERA Otkazani aranžmani i karte nisu propali

BiznisEUTurizamVesti

13.5.2020 15:07 Autor: Marija Jovanović 0

PUTNICI U EU MOGU DA BIRAJU IZMEĐU NOVCA I VAUČERA Otkazani aranžmani i karte nisu propali PUTNICI U EU MOGU DA BIRAJU IZMEĐU NOVCA I VAUČERA Otkazani aranžmani i karte nisu propali
Pravila EU nalažu da putnici kojima su otkazani turistički aranžmani ili karte za prevoz, imaju pravo da biraju da li žele nadoknadu u vidu... PUTNICI U EU MOGU DA BIRAJU IZMEĐU NOVCA I VAUČERA Otkazani aranžmani i karte nisu propali

Pravila EU nalažu da putnici kojima su otkazani turistički aranžmani ili karte za prevoz, imaju pravo da biraju da li žele nadoknadu u vidu povraćaja novca ili vaučere, kažu u Evropskoj komisiji.

Povodom usvajanja preporuka o podizanju restrikcija na slobodu kretanja u turističkoj sezoni 2020. godine u EU, Evropska komisija je naglasila da svi putnici kojima su otkazane karte i aranžmani zbog pandemije Covid-19 imaju pravo na novčanu nadokandu ili da svojevoljno prihvate vaučere.

U Briselu naglašavaju da bi prihvatanje vaučera svakako pomoglo avio-kompanijama, turističkim prevoznicima i organizatorima da ostanu likvidni u trenutnoj krizi, ali dodaju da to ne sme biti i jedina opcija koja se nudi putnicima, prenosi Tanjug.

Kako se navodi, vaučere bi trebalo učiniti ”atraktivnijim” za građane tako što bi im se produžio rok upotrebe na najmanje 12 meseci, dodala fleksibilnost i omogućilo prenošenje na drugu osobu, ali i dodale neke od usluga.

”Moramo učiniti najbolje što možemo kako bi ova sezona bila bolja i za Evropljane koji putuju i za one koji se bave turizmom”, navode u Evropskoj komisiji.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...