želja da se izbore za radnička prava

Radnici kompanije Apple glasali za formiranje prvog sindikata 

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

20.6.2022 08:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Radnici kompanije Apple glasali za formiranje prvog sindikata  Radnici kompanije Apple glasali za formiranje prvog sindikata 
Radnici zaposleni u prodavnici kompanije Apple u Merilendu glasali su za sindikalno okupljanje i organizovanje i formirali prvi maloprodajni sindikat u okviru ovog američkog... Radnici kompanije Apple glasali za formiranje prvog sindikata 

Radnici zaposleni u prodavnici kompanije Apple u Merilendu glasali su za sindikalno okupljanje i organizovanje i formirali prvi maloprodajni sindikat u okviru ovog američkog tehnološkog giganta.

Zaposleni u radnji u Tausonu podržali su ovu odluku posle glasanja 65-33, uz desetak uzdržanih.

Nakon što je stigao rezultat, grupa je tvitovala: „Sada slavimo… sutra nastavljamo sa organizovanjem“, piše BBC, prenosi Euronews Srbija.

Inače, ovo je treća Apple prodavnica koja je ove godine pokrenula inicijativu za formiranje sindikata, ali prva koja je uspešno sprovela glasanje.

Novi sindikat Apple Core uputio je u maju otvoreno pismo direkciji kompanije Apple, u kome kažu da žele da se izbore „za radnička prava“ koja trenutno nemaju, ali da ne žele da pokrenu sukob“ sa svojim menadžmentom.

  • Dragana

    20.6.2022 #1 Author

    Treba da imaju sindikat

    Odgovori

  • goca87

    20.6.2022 #2 Author

    Zasto da ne, bitno da su uspešno sproveli glasanje

    Odgovori

  • MAJA

    20.6.2022 #3 Author

    Sindikati su najjace oruzije u istoriji.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...