Novi dizajn dobro poznatog računara

Kompanija Apple predstavila unapređenu verziju MacBook Air laptopa

Hi-techLifestyleVesti

7.6.2022 13:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Kompanija Apple predstavila unapređenu verziju MacBook Air laptopa Kompanija Apple predstavila unapređenu verziju MacBook Air laptopa
Kompanija Apple predstavila je izmenjenu verziju MacBook Air laptopa sa novim dizajnom, u drugačijim bojama i bržim M2 procesorom. Kada su u pitanju proizvodi... Kompanija Apple predstavila unapređenu verziju MacBook Air laptopa

Kompanija Apple predstavila je izmenjenu verziju MacBook Air laptopa sa novim dizajnom, u drugačijim bojama i bržim M2 procesorom. Kada su u pitanju proizvodi tehnološkog giganta, ovo je jedna od najznačajnijih promena u poslednjoj deceniji.

Nova verzija laptopa predstavljena je početkom nedelje na Svetskoj konferenciji programera kompanije Apple, događaju čiji je fokus uglavnom na ažuriranju softvera za iPhone i druge uređaje. Novi Air laptop predstavlja još jedan dodatak veoma profitabilnoj liniji računara, zahvaljujući kojoj kompanija beleži rast prihoda još od 2020. godine, kada je odustala od proizvodnje uređaja sa čipovima firme Intel, piše Bloomberg.

Odluka da se “osveži” poznati proizvod, koji je Stiv Džobs (Steve Jobs) predstavio 2008. godine, odmah je privukla pažnju ljubitelja tehnike. Nova verzija računara slična je modelima MacBook Pros od 14 i 16 inča, koji su se pojavili krajem 2021. godine. Računar ima ekran od 13,6 inča, za razliku od prethodne verzije koja je imala 13,3 inča, a izdvaja ga i kamera sa dvostruko većom rezolucijom.

Osim toga, uključuje i M2 procesor, koji prvi odstupa u odnosu na generacije Apple Mac mikročipova koje se koriste u proizvodnji od novembra 2020. godine, kada je kompanija predstavila sopstvene komponente za računare.

Model MacBook Air će biti za 40 odsto brži kada je u pitanju korišćenje nekih specijalizovanih aplikacija, a ukupna brzina u odnosu na prethodnu verziju biće veća za 18 odsto, navode iz kompanije Apple.

Vrednost akcija tehnološkog giganta promenila se nakon ove, ali i drugih važnih najava na konferenciji, pa su se na njujorškoj berzi prodavale po ceni od 145,38 dolara. Apple ove godine beleži pad vrednosti od 18 odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...