Velike kompanije usporavaju proizvodnju, čekaju se nove tehnologije

Da li će se oporaviti industrija pametnih telefona?

Hi-techLifestyleSvetU fokusuVesti

30.5.2022 14:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Da li će se oporaviti industrija pametnih telefona? Da li će se oporaviti industrija pametnih telefona?
Industrija pametmih telefona je započela usporavanje mnogo pre nego što je virus SARS-CoV-2 zauzeo naslovne strane svetskih medija. Dani slave i širenja tržišta su... Da li će se oporaviti industrija pametnih telefona?

Industrija pametmih telefona je započela usporavanje mnogo pre nego što je virus SARS-CoV-2 zauzeo naslovne strane svetskih medija. Dani slave i širenja tržišta su naizgled pri kraju, a situacija je samo pogoršana dvogodišnjim finansijskim poteškoćama i ograničenjima u lancima snabdevanja.

Iz svih ovih razloga, nije iznenađujuće što se proizvođači povlače od dosadašnjih obima proizvodnje. U novom izveštaju južnokorejskog lista Maeil Business News, vodeći svetski proizvođač pametnih telefona Samsung smanjio je proizvodnju za čak 30 miliona jedinica u 2022. godini.

Ova vest dolazi pošto je prodaja dodatno otežana sukobom u Ukrajini. U martu, južnokorejska kompanija je pratila poteze američkih tehnoloških giganata Microsofta i Applea, te obustavila prodaju u Rusiji.

Nedavni Bloombergov izveštaj naveo je da Apple usporava proizvodnju dodatnih 20 miliona telefona ranije planiranih za 2022. godinu.

Kako piše TechCrunch, „savršena oluja u industriji“ tek će ostaviti posledice po njene učesnike. Nije vreme za paniku za veće proizvođače – oni će gotovo sigurno izaći neoštećeni ili s manjim žrtvama iz čitave krize.

Ali ostaju šira pitanja o napretku industrije. Najveće od svega je da li se trenutno dešava zatišje nakon decenije eksplozivne prodaje pametnih telefona ili čak ni dolazak novih tehnologija, poput sklopivih ekrana na primer, neće pokrenuti povratak u zlatno doba prodaje mobilnih uređaja.

  • N.N.

    30.5.2022 #1 Author

    Tesko da ce se oporaviti.

    Odgovori

  • Lelica

    30.5.2022 #2 Author

    Nece njima nista biti,prodaja telefona nikada nece opadati toliko.

    Odgovori

  • GOCA BG

    30.5.2022 #3 Author

    Smanjena je proizvodnjasa razlogom,spremaju oni nesto novo…

    Odgovori

  • kaćica

    30.5.2022 #4 Author

    Nije to neki problem,oporavice se sigurno.

    Odgovori

  • DJORDJE1

    31.5.2022 #5 Author

    Izvući će se oni sigurno, telefoni su stalno u potražnji.

    Odgovori

  • BOJANA

    31.5.2022 #6 Author

    Sigurno da hoće.

    Odgovori

  • Emilija

    31.5.2022 #7 Author

    Kako da nece izmialice nesto novo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...