Predviđeno otvaranje više od 50 novih privrednih subjekata

Raspisan javni poziv nezaposlenima u Beogradu za dodelu subvencija za samozapošljavanje

Bolji posaoSrbijaVesti

30.5.2023 08:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Raspisan javni poziv nezaposlenima u Beogradu za dodelu subvencija za samozapošljavanje Raspisan javni poziv nezaposlenima u Beogradu za dodelu subvencija za samozapošljavanje
Grad Beograd raspisao je javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencija za samozapošljavanje u ovoj godini, kojim se podstiče zapošljavanje nezaposlenih lica kroz program samozapošljavanja,... Raspisan javni poziv nezaposlenima u Beogradu za dodelu subvencija za samozapošljavanje

Grad Beograd raspisao je javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencija za samozapošljavanje u ovoj godini, kojim se podstiče zapošljavanje nezaposlenih lica kroz program samozapošljavanja, tj. dodeljivanja subvencija za osnivanje novih startap privrednih subjekata.

Već godinama Grad Beograd donosi Lokalni akcioni plan zapošljavanja na godišnjem nivou, u kome su predviđene sve mere i aktivnosti koje će se sprovoditi u cilju podsticaja zapošljavanja, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

Ove godine, u akcionom planu za zapošljavanje Sekretarijat za privredu opredelio se za finansiranje mera i aktivnosti u cilju podrške samozapošljavanju, u skladu sa postavljenim prioritetom i ciljevima, kao i dostupnim finansijskim sredstvima.

Sekretarijat za privredu i Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ), Filijala za grad Beograd, potpisali su Sporazum o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji programa ili mera aktivne politike zapošljavanja za 2023. godinu.

Raspisivanjem javnog poziva nezaposlenima za dodelu subvencije za osnivanje novih startap privrednih subjekata, odnosno ovom merom predviđeno je otvaranje više od 50 novih privrednih subjekata, pa je moguće da se samozaposli više od 50 nezaposlenih lica.

Sve pojedinosti javnog poziva nalaze se u rubrici „Gradski oglasi i konkursi”, a sve dodatne informacije mogu se dobiti putem pozivnog centra NSZ na broj telefona 0800-300-301 ili na sajtu NSZ, navedeno je u saopštenju Gradske službe za informisanje.

  • jevtić

    30.5.2023 #1 Author

    Značiće onima koji su imali u planu pokretanje nekog svog posla

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...