Beograd i Novi Sad izuzeti iz prijava

Raspisan konkurs „Prestonica kulture Srbije 2023“

BiznisKulturaLifestyleSrbijaTurizamVesti

7.5.2021 16:57 Autor: Julijana Vincan 1

Raspisan konkurs „Prestonica kulture Srbije 2023“ Raspisan konkurs „Prestonica kulture Srbije 2023“
Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je konkurs „Prestonica kulture Srbije 2023“, koji je otvoren za jedinice lokalne samouprave u Srbiji, osim za gradove Beograd... Raspisan konkurs „Prestonica kulture Srbije 2023“

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je konkurs „Prestonica kulture Srbije 2023“, koji je otvoren za jedinice lokalne samouprave u Srbiji, osim za gradove Beograd i Novi Sad.

„Izabrana jedinica lokalne samouprave poneće titulu „Prestonica kulture Srbije 2023“, koja će joj omogućiti da bude prepoznata kao relevantni nacionalni centar razvoja kulture i na taj način postane vidljivija na kulturnoj mapi Srbije i Evrope“, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Prijave se podnose od 2. avgusta do 2. septembra na konkursnom upitniku i dostavljaju u štampanoj i elektronskoj formi Ministarstvu kulture i informisanja sa naznakom „Za Кonkurs – Prestonica kulture Srbije 2023“.

Rešenje o izboru projekata biće doneto u roku od 60 dana od dana okončanja prijema konkursne dokumentacije, a visina dodeljenih sredstava biće opredeljena Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2022. godinu.

Detalji o konkursu i upitnik za prijavu nalaze se na sledećem linku.

Ministarka Maja Gojković
Foto: Ministarstvo kulture i informisanja

Prestonica kulture Srbije prvi put će, po ugledu na Evropu, da bude proglašena 2023. godine, najavila je ministarka kulture i informisanja Maja Gojković još u januaru ove godine. Ona je primetila da se često govorilo o temi decentralizacije kulture, kao i da nema ministra koji o tome nije pričao.

„Ono što je bilo neophodno i što sam počela da radim jeste da izlazim iz Beograda i da kao ministar dolazim u lokalne samouprave i razgovaram o konkretnim potrebama, kako bi svi u našoj državi shvatili koliko je kultura neophodna da bi jedna država bila moderna, razvijena i hvatala korak sa svetom“, naglasila je Gojković.

Ona je tada izjavila da je za realizaciju projekata iz oblasti kulture ove godine u republičkom budžetu opredeljeno 320 miliona dinara, kao i da tu ima dosta prostora za lokalne samouprave.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...