ukupan nagradni fond za konkursne radove je 56.000 dolara

Raspisan konkurs za uređenje Studentskog grada na Novom Beogradu

BiznisInfrastrukturaInvesticijeSrbijaU fokusuVesti

28.7.2022 08:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Raspisan konkurs za uređenje Studentskog grada na Novom Beogradu Raspisan konkurs za uređenje Studentskog grada na Novom Beogradu
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije, u saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije, a uz podršku Programa ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP),... Raspisan konkurs za uređenje Studentskog grada na Novom Beogradu

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije, u saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije, a uz podršku Programa ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), raspisalo je javni međunarodni jednostepeni arhitektonsko-urbanistički konkurs za uređenje kompleksa, izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih smeštajnih kapaciteta u kompleksu Studentski grad na Novom Beogradu.

Plan je da objekat studentskog doma u Studentskom gradu u Beogradu, za koji je raspisan javni međunarodni arhitektonsko-urbanistički konkurs, bude površine približno 24.000 kvadratnih metara, sa ukupno 1.000 novih mesta za smeštaj studenata.

Prvi potpredsednik vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da je izgradnja novih kapaciteta u Studentskom gradu deo napora ministarstva da se unapredi studentski standard u Republici Srbiji.

Ružić je naveo da je u okviru projekta „Studentsko stanovanje“ koji se realizuje uz podršku Razvojne banke Saveta Evrope (CEB), obezbeđeno 48.500.000 evra za izgradnju novih i rekonstrukciju i dogradnju postojećih studentskih domova.

„U prvoj fazi, pored novog objekta u Studentskom gradu, uložiće se sredstva za završetak studentskog doma u Nišu, čime obezbeđujemo ukupno 1.400 novih mesta u studentskim domovima u ova dva univerzitetska centra“, rekao je on, prenosi eKapija.

Kako je precizirano sajtu Udruženja arhitekata Srbije, krajnji rok za podnošenje konkursnih radova je 25. oktobar, a objavljivanje rezultata konkursa planirano je 14. novembra.

Ukoliko do utvrđenog roka pristigne najmanje 10 radova i ukoliko isti zadovoljavaju propozicije konkursa dodeliće se sledeće nagrade u ukupnom iznosu

Ukupan neto nagradni fond iznosi 56.000 dolara (pod uslovom da do roka pristigne najmanje 10 radova koji zadovoljavaju propozicijie konkursa). Prva nagrada doneće 28.000 dolara, druga 14.000, treća 7.000, a pet otkupa dobiće po 1.400 dolara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...