Rok za podnošenje zahteva do 22. aprila

Raspisan poziv za nabavku traktora uz pomoć IPARD podsticaja

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

17.2.2022 10:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Raspisan poziv za nabavku traktora uz pomoć IPARD podsticaja Raspisan poziv za nabavku traktora uz pomoć IPARD podsticaja
Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede Srbije raspisala je sedmi javni poziv za podnošenje zahteva za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih... Raspisan poziv za nabavku traktora uz pomoć IPARD podsticaja

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede Srbije raspisala je sedmi javni poziv za podnošenje zahteva za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava i to za nabavku novih traktora, a rok za podnošenje zahteva počinje danas i traje zaključno s 22. aprilom.

Zahteve mogu podnositi gazdinstva koja se bave proizvodnjom mleka, mesa, voća i povrća, određenih vrsta žitarica i industrijskog bilja, groždja i jaja, objaviljeno je na sajtu ministatrstva.

Snaga traktora čija se nabavka subvencioniše iz IPARD sredstava zavisi od sektora ulaganja i obima proizvodnje, piše agencija Beta.

Kako je navedeno kao primer, ukoliko se neko bavi voćarstvom i ima od dva do 10 hektara prijavljenih površina pod zasadom, moći će da nabavi traktor snage do 60 kW, dok će jači traktor, do 80 kW, moći će da nabavi gazdinstvo koje obrađuje izmedju 10 i 50 hektara.

Za nabavku traktora obezbeđeno je ukupno 1,35 milijardi dinara.

  • Milovan94

    17.2.2022 #1 Author

    Ova pomoć će dosta značiti našem poljoprivredniku

    Odgovori

    • Lolek

      11.5.2022 #2 Author

      pored svih poskupljenja bar nesto

      Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...