Stručnjaci ne očekuju povećanje nelikvidnosti u narednom periodu

Rast broja bankrota u Nemačkoj

EUVesti

7.4.2023 08:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Rast broja bankrota u Nemačkoj Rast broja bankrota u Nemačkoj
U Nemačkoj je u martu ponovo bankrotiralo više kompanija – prijavljeno je čak 959 bankrota, saopštio je u Leibniz institut za ekonomska istraživanja Halle... Rast broja bankrota u Nemačkoj

U Nemačkoj je u martu ponovo bankrotiralo više kompanija – prijavljeno je čak 959 bankrota, saopštio je u Leibniz institut za ekonomska istraživanja Halle (IVH).

To je 15 odsto više prijava za stečaj nego u februaru i 24 odsto više nego u martu 2022. godine. Stručnjaci sa instituta za ekonomska istraživanja kažu da su trenutne brojke samo malo ispod nivoa pre pandemije.

„Vremena neobično niske nelikvidnosti su za sada završena“, rekao je istraživač Štefen Miler (Steffen Müller) i dodao da ne treba očekivati jače talase bankrota u narednim mesecima, piše Seebiz.

IHV navodi da njihove analize uključuju sve tekuće stečajeve koje su raspisali nemački privredni sudovi, kao i podatke o bilansu preduzeća.

Federalni zavod za statistiku u Visbadenu takođe prikuplja podatke o bankrotima. Institut je sredinom marta saopštio da su prošle godine sudovi proglasili stečaj za 14.590 preduzeća.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...