RAST BROJA TURISTA U SRBIJI U FEBRUARU Najviše posetilaca u Beogradu i Novom Sadu

SrbijaVesti

31.3.2020 13:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

RAST BROJA TURISTA U SRBIJI U FEBRUARU Najviše posetilaca u Beogradu i Novom Sadu RAST BROJA TURISTA U SRBIJI U FEBRUARU Najviše posetilaca u Beogradu i Novom Sadu
U februaru 2020. u Srbiji broj dolazaka turista veći je u odnosu na isti mesec prošle godine za 18,9 odsto, dok je broj noćenja... RAST BROJA TURISTA U SRBIJI U FEBRUARU Najviše posetilaca u Beogradu i Novom Sadu

U februaru 2020. u Srbiji broj dolazaka turista veći je u odnosu na isti mesec prošle godine za 18,9 odsto, dok je broj noćenja veći za 20,1 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku (RZS).

U februaru Srbiju je posetilo oko 233 hiljade turista, od čega je oko 91 hiljada bilo stranih gostiju.

U februaru ove godine broj noćenja domaćih turista bio je veći za 20,8 odsto, a broj noćenja stranih turista za 18,6 odsto u odnosu na isti period 2019. godine.

U februaru ove godine zabeleženo je oko 730 hiljada noćenja turista, od čega oko 235 hiljada noćenja stranih turista.

Pored Beograda i Novog Sada, najposećenije turističke destinacije u Srbiji su Kopaonik i Zlatibor među zimskim centrima, kao i Vrnjačka banja među banjskim lečilištima.

  • Lolek

    4.3.2022 #1 Author

    Iskoristili slobodne dane za Sretenje

    Odgovori

    • BOLEK

      6.5.2022 #2 Author

      Pa da spojili kako bi dosli malo da prosetaju

      Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...