povišice održive za ovu godinu

Rast bruto zarada u Crnoj Gori podići će penzije za 10 odsto

NovacRegionVesti

19.4.2022 13:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Rast bruto zarada u Crnoj Gori podići će penzije za 10 odsto Rast bruto zarada u Crnoj Gori podići će penzije za 10 odsto
Majsko usklađivanje penzija zbog rasta bruto zarade, koje je prouzrokovano programom „Evropa sad“, podići će penzije 10 odsto, najavio je ministar finansija i socijalnog... Rast bruto zarada u Crnoj Gori podići će penzije za 10 odsto

Majsko usklađivanje penzija zbog rasta bruto zarade, koje je prouzrokovano programom „Evropa sad“, podići će penzije 10 odsto, najavio je ministar finansija i socijalnog staranja Crne Gore, Milojko Spajić.

„Završen inicijalni presek za prvi kvartal – majsko usklađivanje penzija zbog rasta bruto zarade prouzrokovano „Evropom sad“ podići će penzije za deset odsto“, naveo je Spajić na svom Twitter nalogu, prenosi Mina.

On je kazao da su 400 miliona evra u trezoru i 70 miliona evra u zlatu garancija da će sve povišice biti isplaćene i održive za ovu godinu.

Početkom marta, Ministarstvo finansija i socijalnog staranja i Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore najavili su da će realizovali zajedničku aktivnost isplate jednokratne pomoći u iznosu od 50 evra za sve korisnike prava na penziju čija su primanja po ovom osnovu ista ili manja od prosečne penzije, koja je iznosila 299,06 evra.

Tada je najvaljeno da će jednokartnu pomoć u prvim danima marta primiti 77.888 penzionera korisnika prava na samostalnu i srazmernu penziju, odnosno korisnika prava u Crnoj Gori i inostranstvu, što čini 63,14 odsto penzionera.

  • BOJANA

    19.4.2022 #1 Author

    Odlično za njihove penzionere

    Odgovori

  • Emilija

    19.4.2022 #2 Author

    Bar neka sreca za njihove.penzionere

    Odgovori

  • SNEZANA

    19.4.2022 #3 Author

    Svaka cast,nadam se da ce uskoro biti tako I za nase najs

    Odgovori

  • SNEZANA

    19.4.2022 #4 Author

    Svaka cast,nadam se da ce uskoro biti tako I za nase najstarije sugradjane.

    Odgovori

  • DANIJELA

    19.4.2022 #5 Author

    Tako i treba. Penzioneri treba da imaju penziju od koje mogu normalno da zive i obezbede sebi osnovne zivotne potrebe.

    Odgovori

  • GOCA BG

    19.4.2022 #6 Author

    Neka im samo podignu penziju,mozda ce i nasim penzionerima kod nas..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...