RAST DOBITI BANAKA U RS Za 14 odsto više nego prethodne godine

RegionVesti

19.5.2020 15:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

RAST DOBITI BANAKA U RS Za 14 odsto više nego prethodne godine RAST DOBITI BANAKA U RS Za 14 odsto više nego prethodne godine
Poslovne banke u Republici Srpskoj ostvarile su u prošloj godini neto dobit od 96,6 miliona konvertibilnih maraka (KM), što je za 14 odsto više... RAST DOBITI BANAKA U RS Za 14 odsto više nego prethodne godine

Poslovne banke u Republici Srpskoj ostvarile su u prošloj godini neto dobit od 96,6 miliona konvertibilnih maraka (KM), što je za 14 odsto više u odnosu na prethodnu godinu, navodi se u izveštaju Agencije za bankarstvo RS.

U izveštaju se navodi da je svih 8 banaka u Republici Srpskoj poslovalo pozitivno i da je njihova aktiva iznosila 9,43 milijarde KM, što je rast od 7 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Depoziti banaka uvećani su za 6 odsto u odnosu na prethodnu godinu i dostigli su 6,4 milijarde KM.

U izveštaju se navodi da je štednja građana, zajedno sa sredstvima na tekućim računima na kraju prošle godine iznosila 3,5 milijardi KM i da je bila veća za 9 odsto u odnosu na godinu dana ranije.

Ukupni krediti koje su plasirale banke iznosili su 5,46 milijardi KM što je za 9 odsto više u odnosu na 2018. Godinu, navodi se u izveštaju Agencije za bankarstvo RS.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...