RAST INDUSTRIJSKE PRIZVODNJE U EVROZONI ZA 4,1 ODSTO U JULU Najviše napredovale Portugalija, Španija i Irska

EUVesti

15.9.2020 08:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

RAST INDUSTRIJSKE PRIZVODNJE U EVROZONI ZA 4,1 ODSTO U JULU Najviše napredovale Portugalija, Španija i Irska RAST INDUSTRIJSKE PRIZVODNJE U EVROZONI ZA 4,1 ODSTO U JULU Najviše napredovale Portugalija, Španija i Irska
Industrijska proizvodnja u Evrozoni i u Evropskoj uniji porasla je u julu, prema sezonski prilagođenim podacima, za po 4,1 odsto u odnosu na jun,... RAST INDUSTRIJSKE PRIZVODNJE U EVROZONI ZA 4,1 ODSTO U JULU Najviše napredovale Portugalija, Španija i Irska

Industrijska proizvodnja u Evrozoni i u Evropskoj uniji porasla je u julu, prema sezonski prilagođenim podacima, za po 4,1 odsto u odnosu na jun, pokazuju preliminarni podaci Evrostata, statističkog zavoda EU.

U odnosu na jul 2019. godine, industrijska proizvodnja je manja za 7,7 procenata u Evrozoni, a za 7,3 odsto u 27-članoj EU, objavljeno je na zvaničnoj internet stranici Evrostata.

Najveći porast industrije u julu među članicama EU imali su na mesečnom nivou Portugalija (+11,9 odsto), Španija (+ 9,4) i Irska (+8,3%), dok su pad zabeležile Danska (-4,9 odsto), Letonija (-0,8) i Belgiji (-0,5).

Što se tiče julskih pokazatelja industrijske proizvodnje na godišnjem nivou, najveći pad beleže Danska (-13,6 procenata), Nemačka (-11,6) i Portugalija (-9,6), dok su rast registrovale Irska (+15,6), Poljska (+0,9) i Letonija (+0,1 odsto).

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...