RAST ON-LINE KUPOVINE Prodavnice tehničke robe imaju do 50 odsto veći promet u vanrednom stanju

Hi-techSrbijaVesti

8.4.2020 12:17 Autor: Ljiljana Begović 0

RAST ON-LINE KUPOVINE Prodavnice tehničke robe imaju do 50 odsto veći promet u vanrednom stanju RAST ON-LINE KUPOVINE Prodavnice tehničke robe imaju do 50 odsto veći promet u vanrednom stanju
U pojedinim prodavnicama tehničke robe od uvođenja vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa on-line prodaja je povećana za 50 odsto, a najveći rast beleži... RAST ON-LINE KUPOVINE Prodavnice tehničke robe imaju do 50 odsto veći promet u vanrednom stanju

U pojedinim prodavnicama tehničke robe od uvođenja vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa on-line prodaja je povećana za 50 odsto, a najveći rast beleži prodaja računara, IT opreme i gejming konzola, dok su se na listi najbolje prodavanih proizvoda našli i aparati za negu i ulepšavanje.

U Narodnoj banci Srbije kažu  da se očekuje da će elektronska trgovina u prvom tromesečju u pojedinim privrednim granama pokazati rast, dok će u nekima biti u padu, što je sasvim očekivano u datim okolnostima.

Za sada tehnička roba ima najveću prođu, a u velikim prodavnicama nameštaja i drugih stvari za kuću kažu da potrošači on-line kupuju stvari koje su im potrebne kako bi reorganizovali i opremili svoj dom za period izolacije, pa su tako najviše zainteresovani za stolove, stolice, dušeke i posteljine.

Kompanije koje prodaju tehničku robu koju kupci naručuju onlajn, trude se da isporuku vrše beskontaktno. Uređaji se dopremaju do ulaznih vrata i po želji primaoca otpakuju na licu mesta.

Za vreme izolacije najprodavaniji su laptopovi, desk top računari, monitori, televizori, oprema za gejming, fitnes oprema, ali i mali kućni aparati i bela tehnika.

NBS navodi da će precizne informacije o broju i vrednosti transakcija kupovine roba i usluga na internetu imati po analizi relevantnih podataka koje će Narodnoj banci Srbije dostaviti banke.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...