Evropski berzanski indeksi blizu rekordnih nivoa

Raste vrednost akcija britanskih kompanija, čekaju se izveštaji o poslovanju tokom marta

BerzaEUNovacVesti

7.4.2021 11:55 Autor: Marko Miladinović 1

Raste vrednost akcija britanskih kompanija, čekaju se izveštaji o poslovanju tokom marta Raste vrednost akcija britanskih kompanija, čekaju se izveštaji o poslovanju tokom marta
Cene akcija na evropskim berzama kreću se blizu rekordnih vrednosti, u iščekivanju najnovijih izveštaja o aktivnosti uslužnog sektora u zoni evra. U isto vreme,... Raste vrednost akcija britanskih kompanija, čekaju se izveštaji o poslovanju tokom marta

Cene akcija na evropskim berzama kreću se blizu rekordnih vrednosti, u iščekivanju najnovijih izveštaja o aktivnosti uslužnog sektora u zoni evra. U isto vreme, optimizam zbog ubrzanja procesa vakcinacije i nešto slabija funta pomogli su akcijama britanskih kompanija da ostvare bolje rezultate od konkurenata, prenosi agencija Reuters.

Panevropski indeks STOXX600 u utorak je zaključen na najvišem nivou od 435,26 poena, dok su se nemački indeks DAX i francuski CAC40 zadržali na nepromenjenom nivou.

Indeks Londonske berze FTSE100, u kojem dominiraju izvozne kompanije, ojačao je za 0,3 procenta jer je slabija funta uticala na povećanje iznosa zarada ostvarenih u dolarima, dok se indeks preduzeća sa srednjom kapitalizacijom popeo na rekordan nivo nakon što je Ujedinjeno Kraljevstvo započelo vakcinaciju Moderninom vakcinom.

Nedavni debitant na Londonskoj berzi Deliveroo Holdings zabeležio je rast cene akcija od 2,5 procenata, u svom prvom trgovačkom danu bez ograničenja, što znači da sada u njihovom trgovanju mogu da učestvuju i mali kupci.

Akcije ove kompanije su, inače, izgubile 28 odsto vrednosti od prošle nedelje kada je ona imala IPO s početnom cenom od 390 penija (GBX) po akciji. Aktuelna cena akcije Deliveroo iznosi 286,4 penija, što je nešto manje od četiri američka dolara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...