REBALANS BUDŽETA KRAJEM MESECA ILI U OKTOBRU Uskoro pomoć novim preduzećima i hotelijerima, kaže Mali

IzdvajamoSrbijaVesti

10.9.2020 08:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

REBALANS BUDŽETA KRAJEM MESECA ILI U OKTOBRU Uskoro pomoć novim preduzećima i hotelijerima, kaže Mali REBALANS BUDŽETA KRAJEM MESECA ILI U OKTOBRU Uskoro pomoć novim preduzećima i hotelijerima, kaže Mali
Do kraja septembra ili u oktobru biće izvršen rebalans budžeta Republike Srbije, izjavio je ministar finansija Siniša Mali. „Pratimo šta se dešava. Septembra ili... REBALANS BUDŽETA KRAJEM MESECA ILI U OKTOBRU Uskoro pomoć novim preduzećima i hotelijerima, kaže Mali

Do kraja septembra ili u oktobru biće izvršen rebalans budžeta Republike Srbije, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

Pratimo šta se dešava. Septembra ili oktobra ići ćemo sa rebalansom budžeta. Imamo i budžete za 2021. godinu, da vidimo najpre kakvi će nam biti prihodi, odnosno prilivi. U septembru i oktobru bićemo svi mnogo pametniji. Tada ćemo videti da li polako izlazimo iz krize„, rekao je Mali za RTS.

Foto: Tanjug

Na pitanje da li će biti novih mera državne podrške, ministar je podsetio da je Vlada Srbije na vreme reagovala sa merama vrednim 5,8 milijardi evra za sprečavanje negativnih ekonomskih posledica korona virusa. To čini, kako je istakao, 12,5 odsto našeg BDP-a.

„Na vreme smo napravili mere, u pravom obimu, sveobuhvatne. Uspostavili smo poverenje između privrede i Vlade, jer smo uradili sve na vreme“, istakao je Mali.

Podsetio je da je 8. septembra, u okviru mera podrške, isplaćena poslednja minimalna zarada, a da će 21. septembra biti isplaćene još dve minimalne zarade za novosnovana preduzeća.

Ministar finansija je naglasio da sledi i pomoć za gradske hotelijere, za šta je iz budžeta izdvojeno 1,4 milijardi dinara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...