Vrednost imovine procenjena na 35 miliona konvertibilnih maraka

Akcionari traže obustavu prodaje Agrokomerca

BiznisRegion

24.8.2023 08:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Akcionari traže obustavu prodaje Agrokomerca Akcionari traže obustavu prodaje Agrokomerca
Povodom odluke Opšinskog suda u Cazinu o prodaji imovine, objekata i zemljišta Agrokomerca u Pjanićima i mesne industrije u Tržačkoj Rašteli, predstavnici akcionara Agrokomerca... Akcionari traže obustavu prodaje Agrokomerca

Povodom odluke Opšinskog suda u Cazinu o prodaji imovine, objekata i zemljišta Agrokomerca u Pjanićima i mesne industrije u Tržačkoj Rašteli, predstavnici akcionara Agrokomerca obratili su se gradonačelniku Cazina Nerminu Ogreševiću i Erolu Husiću, predsedniku Opštinskog suda u Cazinu, piše Oslobođenje, a prenosi Poslovni dnevnik.

Prema poslednjem izveštaju stručnjaka građevinske struke iz juna 2023. godine, vrednost imovine procenjena je na 35 miliona konvertibilnih maraka. Akcionari Agrokomerca podsećaju da su objekti koji su sada predmet prodaje pod hipotekom i upozoravaju sve aktere da je njihov zahtev za obeštećenje pod nadzorom švajcarskih advokata.

„Kao predstavnik 3.000 akcionara, tražim da odmah obustavite sudski postupak prinudne naplate, jer su potraživanja nebitna i ne iznose ni jedan odsto vrednosti imovine. Istovremeno, potraživanja preduzeća Lijanović bila su privatni aranžman sa tadašnjim direktorom, rekao je Ebes Abdić, ovlašćeni zastupnik oko 3.000 akcionara Agrokomerca.”

Naime, mesna industrija je stavljena pod hipoteku zbog kredita od pola miliona maraka, koje je tadašnji direktor Agrokomerca Mujo Milak uzeo od Lijanovića, koji je u to vreme imao pogon u Agrokomercu.

„Svaka nezakonita prodaja povlači sankcije za pravosudne organe koji će vršiti nezakonitu prodaju imovine. Agrokomerc je sada uključen u međunarodni slučaj (postupak naplate akcionarskih potraživanja pred švajcarskim sudom). Mnoge prodaje imovine, domaće i međunarodne, biće predmet revizije nezavisnih advokata, upozorio je Abdić.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...