Kompanija Miroslava Miškovića stekla 99,8 odsto akcija Atleda

Delta Holding preuzeo veletrgovinu odeće i obuće

BiznisRegion

31.8.2023 09:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Delta Holding preuzeo veletrgovinu odeće i obuće Delta Holding preuzeo veletrgovinu odeće i obuće
Delta Holding je preuzeo većinsko vlasništvo u veletrgovini odećom i obućom Atled Beograd. Delta Holding je ovu koncentraciju prijavio Konkurencijskom veću Bosne i Hercegovine... Delta Holding preuzeo veletrgovinu odeće i obuće

Delta Holding je preuzeo većinsko vlasništvo u veletrgovini odećom i obućom Atled Beograd.

Delta Holding je ovu koncentraciju prijavio Konkurencijskom veću Bosne i Hercegovine još 8. maja ove godine, ali ju je antimonopolsko telo BiH odbilo, jer nije bila obavezna.

„Analizom podataka koji se odnose na predmet delatnosti i geografsko tržište poslovanja kao relevantno tržište predmetne koncentracije utvrđeno je tržište veleprodaje odeće i obuće u Bosni i Hercegovini. Konkurencijsko veće je, međutim, prilikom ocenjivanja koncentracije ocenilo da učesnici koncentracije ne ispunjavaju uslove iz člana 14. stav 1. Zakona, te da zbog toga ne podležu obavezi obaveštavanja koncentracije”, prema odluci Konkurencijskog veća BiH.

Uvidom u podatke Agencije za privredne registre Srbije, Delta Holding je stekao 99,81 odsto akcija Atleda, dok je Goran Karić zadržao 0,19 odsto.

Preduzeće za trgovinu i zastupanje Atled je u 2020. godini ostvarilo prihod preko sedam miliona dinara i dobit preko šest miliona dinara. U 2021.godini i 2022. godini nije ostvarivalo prihod.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...