Zbog sušnog leta za uvoz struje utrošeno više od 100 miliona evra

Direktor EPCG naglasio da nema povećanja cena električne energije

Region

1.12.2022 09:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Direktor EPCG naglasio da nema povećanja cena električne energije Direktor EPCG naglasio da nema povećanja cena električne energije
Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Nikola Rovčanin poručio je da neće biti povećanja cena električne energije građanima. On je na svom profilu na... Direktor EPCG naglasio da nema povećanja cena električne energije

Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Nikola Rovčanin poručio je da neće biti povećanja cena električne energije građanima.

On je na svom profilu na društvenoj mreži Facebook napisao: „Nema povećanja cena električne energije građanima“, prenosi RTCG.

Iz Regulatorne agencije za energetiku Crne Gore ranije je saopšteno, nakon razmatranja zahteva energetskih kompanija za povećanjem regulatorno dozvoljenog prihoda, da će računi od 1. januara biti gotovo isti kao i ove godine ukoliko EPCG kao i do sada ne bude tražila povećanje svog dela računa za struju.

Ekonomski analitičar Predrag Drecun, kako prenose crnogorski mediji, apeluje na EPCG da povoljnu hidrološku situaciju i pune akumulacije iskoristi za izvoz električne energije.

Zbog sušnog leta EPCG bila je prinuđena da uvozi struju, za šta je od jula do septembra utrošila više od 100 miliona evra.

Kiša je polovinom novembra napunila akumulacije, pa EPCG sada, kako je pre saopšteno iz energetske kompanije, dnevno od izvoza prihoduje dva miliona evra, dok je prethodno dnevno gubila oko milion i po evra.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...