HRVATSKA POKRENULA TURIZAM, STIGLO VIŠE 65 HILJADA GOSTIJU Od 15. juna očekuju da se broj utrostruči

BiznisRegionTurizamVesti

11.6.2020 11:38 Autor: Ljiljana Begović 1

HRVATSKA POKRENULA TURIZAM, STIGLO VIŠE 65 HILJADA GOSTIJU Od 15. juna očekuju da se broj utrostruči HRVATSKA POKRENULA TURIZAM, STIGLO VIŠE 65 HILJADA GOSTIJU Od 15. juna očekuju da se broj utrostruči
U Hrvatskoj se trenutno odmara nešto više od 65 hiljada gostiju, a preko aplikacije Enter Croatia najavljen je dolazak 160 hiljada novih u sledećih... HRVATSKA POKRENULA TURIZAM, STIGLO VIŠE 65 HILJADA GOSTIJU Od 15. juna očekuju da se broj utrostruči

U Hrvatskoj se trenutno odmara nešto više od 65 hiljada gostiju, a preko aplikacije Enter Croatia najavljen je dolazak 160 hiljada novih u sledećih nekoliko dana. To su najnoviji podaci Ministarstva turizma, dok je državni sekretar Tonći Glavina rekao da se očekuje dolazak i većeg broja jer pomenuta aplikacija, projekat dva vladina ministarstva, još mnogim turističkim radnicima nije poznata.

U Hrvatskoj je trenutno otvoreno 363 hotela i 218 kampova, a po zvaničnim podacima u prvih 10 dana juna ostvareno je pola miliona noćenja.

U pomoć turističkim radnicima pritekla je i aplikacija Enter Croatia koja pomaže iznajmljivačima, jer policija na granicama preuzima odgovornost, a oni treba da na vreme upozore goste da popune neophodne podatke, kako bi što jednostavnije prešli granicu.

Kako piše HRT od turističkih zemalja na Mediteranu jedino Hrvatska i Grčka ovog trenutka sabiraju ozbiljnije brojeve dolaska i noćenja, ali oprez i odgovornost ostaju prioritet.

„Mađarska restriktivne mere popušta 11. juna, a Austrija 15. U narednim danima otvaraju se države koje pokrivaju 55 posto turističkog kapaciteta Hrvatske“, izjavio je ministar Gari Kapeli (Gari Cappelli).

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...