Počelo obnavljanje flote

Hrvatski Croatia Airlines dobio prvi novi avion Airbus A220

BiznisEURegion

30.7.2024 13:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Hrvatski Croatia Airlines dobio prvi novi avion Airbus A220 Hrvatski Croatia Airlines dobio prvi novi avion Airbus A220
Hrvatski nacionalni avioprevoznik Croatia Airlines je u Zagrebu dočekao svoj prvi novi avion Airbus A220, čime zvanično počinje celokupna obnova flote avionima nove generacije,... Hrvatski Croatia Airlines dobio prvi novi avion Airbus A220

Hrvatski nacionalni avioprevoznik Croatia Airlines je u Zagrebu dočekao svoj prvi novi avion Airbus A220, čime zvanično počinje celokupna obnova flote avionima nove generacije, što je najveći projekat u 35-godišnjoj istoriji kompanije.

Kako prenosi Hrvatska radio-televizija (HRT) na svom portalu, prvi avion A220 sleteo je na zagrebački aerodrom, a stigao je iz proizvodnih pogona Airbusa u kanadskom Mirabelu.

Avion koji je sleteo u Zagreb prvi je od ugovorenih 13 A220-300 i dva A220-100. A220 će doneti značajan tehnološki iskorak za avio-kompaniju, uvodeći veću efikasnost sa 25 odsto manjom potrošnjom goriva i emisijama CO2 po sedištu u poređenju sa prethodnom generacijom aviona, stoji u saopštenju kompanije Airbus.

Svečanosti dočeka novog aviona Airbus A220-300 Zagreb, prisusustvovao je i premijer Hrvatske Andrej Plenković.

Svečanosti su prisustvovali i potpredsednik vlade i ministar mora, saobraćaja i infrastrukture Oleg Butković i ministar turizma i sporta Tonči Glavina.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.