Švedska kompanija neprestano procenjuje svoje širenje na postojećim i novim tržištima

Ikea zasad ne dolazi u Bosnu i Hercegovinu

Region

9.5.2023 08:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Ikea zasad ne dolazi u Bosnu i Hercegovinu Ikea zasad ne dolazi u Bosnu i Hercegovinu
Ulaskom kompanije Lidl na tržište Bosne i Hercegovine i intenziviranjem radova na izgradnji auto-puteva, ponovo su se pojavila pitanja kada će švedski gigant Ikea... Ikea zasad ne dolazi u Bosnu i Hercegovinu

Ulaskom kompanije Lidl na tržište Bosne i Hercegovine i intenziviranjem radova na izgradnji auto-puteva, ponovo su se pojavila pitanja kada će švedski gigant Ikea otvoriti svoje trgovine u toj državi.

Tim povodom redakcija portala Klix.ba se javila kompaniji Ikea i pitala za njihove planove u vezi sa Bosnom i Hercegovinom.

„Strateški plan širenja naše kompanije za sledeće godine već je donesen i pažljivo se procenjuje na godišnjem nivou. Ovde BiH nije uključena, jer smo trenutno fokusirani na druge prioritete širom sveta“, rečeno je za Klix.ba za kompaniju Ikea.

Dodali su da je širenje kompanije Ikea u budućnosti deo poverljivog i dugoročnog planiranja.

„Buduća prisutnost kompanije Ikea zavisi od raspoloživih resursa i našoj kontinuiranoj potrazi za tržištima i regijama s velikim potencijalom. Ikea neprestano procenjuje svoje širenje na postojećim i novim tržištima, i razmatra nove franšize“, pisalo je u odgovoru.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...