prijave i za Savet Agencije za civilno vazduhoplovstvo

Javni poziv do 4. decembra za poziciju u Odboru direktora ToMontenegro

RegionU fokusu

24.11.2023 13:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Javni poziv do 4. decembra za poziciju u Odboru direktora ToMontenegro Javni poziv do 4. decembra za poziciju u Odboru direktora ToMontenegro
Javni poziv za prijave za poziciju članova Odbora direktora nacionalne avio-kompanije ToMontenegro i Saveta Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV) biće otvoren do 4. decembra.... Javni poziv do 4. decembra za poziciju u Odboru direktora ToMontenegro

Javni poziv za prijave za poziciju članova Odbora direktora nacionalne avio-kompanije ToMontenegro i Saveta Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV) biće otvoren do 4. decembra.

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva su pozvali sve zainteresovane, koji svojim stručnim kvalifikacijama, dosadašnjim radnim iskustvom i referencama iz oblasti civilnog vazdušnog saobraćaja mogu odgovoriti izazovima da se prijave za poziciju člana Odbora direktora To Montenegro i člana Saveta ACV, prenosi Mina.

“Ujedno, potrebno je dostaviti radne biografije, sa planom i vizijom razvoja. Adresa za dostavljanje biografija je vazduhoplovstvo@msp.gov.me”, navodi se u pozivu.

Iz ministarstva su rekli da je država Crna Gora prepoznata kao prilično nepristupačna destinacija, s obzirom na to da je saobraćajna infrastruktura nezadovoljavajuća u smislu brzine i načina putovanja.

“Ministarstvo saobraćaja i pomorstva upravlja, između ostalog, i sektorom vazdušnog saobraćaja koji je najbrži i najjednostavniji način povezivanja jedne destinacije sa emitivnim turističkim tržištima”, rekli su iz tog vladinog resora.

Imajući u vidu značaj oblasti vazdušnog saobraćaja, naročito u pogledu razvoja turizma i privrede generalno, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva namerava da se intezivno posveti snaženju tog sektora u svim segmentima, a naročito u pogledu usklađivanja regulative sa Evropskom unijom, upravljanja, strateškog planiranja i razvoja infrastrukturnih projekata u kompanijama u većinskom državnom vlasništvu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...