Sva tržišta zabeležila dvocifrene procentualne dobitke

Globalni vazdušni saobraćaj u septembru skoro dostigao nivo iz 2019. godine

BiznisSvet

9.11.2023 18:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Globalni vazdušni saobraćaj u septembru skoro dostigao nivo iz 2019. godine Globalni vazdušni saobraćaj u septembru skoro dostigao nivo iz 2019. godine
Svetski vazdušni saobraćaj ovog septembra skoro je dostigao nivoe od pre korona virusa, pokazuju podaci objavljeni u četvrtak. Brojka je dostigla 97,3 odsto nivoa... Globalni vazdušni saobraćaj u septembru skoro dostigao nivo iz 2019. godine

Svetski vazdušni saobraćaj ovog septembra skoro je dostigao nivoe od pre korona virusa, pokazuju podaci objavljeni u četvrtak.

Brojka je dostigla 97,3 odsto nivoa iz septembra 2019. godine, pokazali su podaci Međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj (IATA).

Ukupni vazdušni saobraćaj, meren prihodom od putničkih kilometara (RPK), porastao je u septembru za 30,1 odsto na godišnjem nivou, prenosi Anadolu Agency.

Domaći saobraćaj je dostigao novi vrhunac u septembru, sa potražnjom za 28,3 odsto u odnosu na pre godinu dana i nadmašio je nivoe pre virusa za pet odsto.

„Treće tromesečje 2023. godine završeno je na visokom nivou, sa rekordnom potražnjom domaćih putnika za mesec septembar i nastavljenim snažnim međunarodnim saobraćajem“, rekao je Vili Volš (Willie Walsh), generalni direktor IATA.

Međunarodni saobraćaj je porastao za 31,2 odsto u odnosu na prethodnu godinu, a RPK je dostigao 93,1 odsto nivoa iz septembra 2019.

Sva tržišta su zabeležila dvocifrene procentualne dobitke na godišnjem nivou, naglasio je organ za vazdušni saobraćaj.

Odvojeni podaci IATA-e u sredu su pokazali da je globalna potražnja za vazdušnim teretom, merena u tonskim kilometrima, porasla za 1,9 odsto u odnosu na septembar 2022. godine.

  • Sindi

    10.11.2023 #1 Author

    Zeljni ljudi putovanja. Ocekivano

    Odgovori

  • Maky

    10.11.2023 #2 Author

    Konacno se sve vraca u normalu…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...