Kompanija ima sedište u Srbiji i podružnice u Hrvatskoj i Crnoj Gori

Kombinovani prevoz, prvi nezavisni železnički operater koji spaja Srbiju i Luku Bar

BiznisRegion

19.9.2023 08:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kombinovani prevoz, prvi nezavisni železnički operater koji spaja Srbiju i Luku Bar Kombinovani prevoz, prvi nezavisni železnički operater koji spaja Srbiju i Luku Bar
Kombinovani prevoz Montenegro, deo Grupacije Kombinovani prevoz sa sedištem u Srbiji, pokrenuo je 9. septembra prvi samostalni teretni voz u Crnoj Gori, objavila je... Kombinovani prevoz, prvi nezavisni železnički operater koji spaja Srbiju i Luku Bar

Kombinovani prevoz Montenegro, deo Grupacije Kombinovani prevoz sa sedištem u Srbiji, pokrenuo je 9. septembra prvi samostalni teretni voz u Crnoj Gori, objavila je eKapija pozivajući se na crnogorski list Dan.

„U Grupaciji Kombinovani prevoz smo veoma ponosni na naš uspeh u pisanju novih stranica u istoriji crnogorskih železnica, kao prvi nezavisni operater koji je uspostavio interoperabilnu železničku vezu od Srbije do Luke Bar„, rekao je generalni direktor Branko Petković za Železnički list Internacional.

Kako je dodao, raduju se uzbudljivoj budućnosti razvoja železnice u regionu Balkana.

Kombinovani prevoz je deo Grupacije Kombinovani prevoz, koja ima sedište u Srbiji i podružnice u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Grupacija ima preko 200 zaposlenih i više od 20 dizel i električnih lokomotiva, a 2022. godine upravljala je sa 2.915 vozova sa 1,84 miliona tona tereta.

Crnogorska podružnica je formirana u septembru 2021. godine da bi radila putem usluga od Srbije do luke Bar i Albanije, koristeći interoperabilne lokomotive za značajno skraćivanje vremena prelaska granice.

Dve električne lokomotive su sertifikovane za upotrebu u Crnoj Gori, a u toku je i sertifikacija još lokomotiva, uključujući i dizel motore.

U planu je i sertifikacija lokomotiva Siemens Mobility Vectron, piše eKapija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...