Rok za podnošenje ponuda ističe 14. septembra

Raspisan tender za izradu idejnog projekta za železničku stanicu Novi Beograd

BiznisInfrastrukturaSrbija

17.8.2023 12:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Raspisan tender za izradu idejnog projekta za železničku stanicu Novi Beograd Raspisan tender za izradu idejnog projekta za železničku stanicu Novi Beograd
Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za izradu idejnog projekta za gradnju novog staničnog objekta, sa pristupnim trgom u železničkoj stanici Novi Beograd u... Raspisan tender za izradu idejnog projekta za železničku stanicu Novi Beograd

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za izradu idejnog projekta za gradnju novog staničnog objekta, sa pristupnim trgom u železničkoj stanici Novi Beograd u Bloku 42.

U javnom pozivu nije navedena procenjena vrednost nabavke, dok je rok za podnošenje ponuda 14. septembar.

Izabrana firma imaće zadatak da izradi idejni projekat (idejno rešenje, studiju opravdanosti, i studiju o proceni uticaja na životnu sredinu), piše Nova ekonomija.

Glavni objekat železničke stanice imaće prizemlje, dva sprata i povučeni sprat.

Objekat, kako piše, treba da se projektuje uz novoplaniranu ulicu Nova 1 i da bude orijetisan prema staničnom trgu ka ulici Milituna Milankovića. Odatle se očekuje pristup najvećeg broja korisnika, imajući u vidu i novoplanirani GSP terminal uz ovu ulicu.

Železnička stanica i stanični objekat deo su planiranog kompleksa autobuske i železničke stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu.

Image by bearfotos on Freepik

Kako se navodi u tenderu, dokumentacija treba da bude koncipirana na idejnom arhitektonsko-urbanističkom programskom prostornom rešenju „multimodalnog saobraćajnog terminala u Bloku 42“, Novi Beograd – Železnička stanica, iz jula 2019. godine.

Radi se o rešenju koje je izradio autorski tim Vladimir Lojanica i Milan Lojanica i koje je izabrano na konkursu za izradu urbanističko-arhitektonskog rešenja autobuske i železničke stanice Novi Beograd i poslovno komercijalnog kompleksa u Bloku 42 u Novom Beogradu.

Prema tenderskoj dokumentaciji, u prizemlju staničnog objekta treba planirati višeetažni stanični hol, sa pratećim funkcijama kao što su informacije, prodaja karata, toaleti, garderobe i kafei.

Prvi sprat objekta treba da ima direktnu vezu sa železničkim peronima, kao i poslovni prostor za potrebe ekspedicije i službi. Na drugom spratu treba smestiti komandni centar sa vizuelnom vezom ka peronima, kao i kompjuterski centar.

Povučeni sprat rezervisan je za javne sadržaje kao što su sala za skupove i restoran sa terasom i krovnom baštom prema staničnom trgu.

Krajnji rok za završetak posla je 12 meseci od potpisivanja ugovora.

U dokumentaciji je navedeno i da posebnim projektom treba da se predvidi i detaljno parterno rešenje staničnog trga, koje treba nasloniti i povezati sa projektom celine trga koji obuhvata zonu ispred objekta NCR i GSP terminala sa nadstrešnicom.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...