Planovi za dalji razvoj domaćih aerodroma

Pripreme za rekonstrukciju „Ponikva“ i „Morave“ za prijem većih aviona

BiznisInfrastrukturaSrbija

15.8.2023 08:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Pripreme za rekonstrukciju „Ponikva“ i „Morave“ za prijem većih aviona Pripreme za rekonstrukciju „Ponikva“ i „Morave“ za prijem većih aviona
Aerodromi Srbije podneli su Ministarstvu zaštite životne sredine zahteve za faznu rekonstrukciju Aerodroma Ponikve i proširenje platforme A na Aerodromu Morava, objavila je eKapija.... Pripreme za rekonstrukciju „Ponikva“ i „Morave“ za prijem većih aviona

Aerodromi Srbije podneli su Ministarstvu zaštite životne sredine zahteve za faznu rekonstrukciju Aerodroma Ponikve i proširenje platforme A na Aerodromu Morava, objavila je eKapija.

Kako je navedeno u studiji o proceni uticaja na životnu sredinu, za projekat fazne rekonstrukcije Aerodroma Ponikve, rekonstrukcija će se raditi u pet faza, počev od sanacije poletno-sletne staze, okretnice rulne staze potrebne za okretanje aviona Airbus A320neo, osnovne staze, sistema za odvodnjavanje i kablovske kanalizacije.

Treća faza obuhvata proširenje okretnice na pragu 28 poletno-sletne staze, sa kako je navedeno, ciljem stvaranja mogućnosti za okretanje aviona Boeing 757, prenela je eKapija.

Predmet projekta faze četiri je izgradnja nove rulne staze i platforme, a u petoj fazi radiće se rekonstrukcija zaštitnog pojasa kraja poletno-sletne staze.

U sklopu projekta proširenja postojeće platforme na Aerodromu Morava, planirana je rekonstrukcija i dogradnja postojeće platforme za parkiranje aviona.

„Nova platforma konstruktivnim i eksploatacionim karakteristikama omogućava prihvat najvećeg vazduhoplova do kodnog slova E, uz uspostavljanje bezbednosti saobraćaja i neometanog procesa opsluživanja vazduhoplova, putnika i robe“, navela je eKapija na osnovu uvida u dokumentaciju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...