Posledica odluke o ukidanju ograničenja broja hendlera

Grčka kompanija traži zaposlene za aerodrom “Nikola Tesla”

Srbija

27.7.2023 12:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Grčka kompanija traži zaposlene za aerodrom “Nikola Tesla” Grčka kompanija traži zaposlene za aerodrom “Nikola Tesla”
Grčka kompanija GoldAir Handling registrovana u Srbiji objavila je oglase za više otvorenih pozicija za poslove opsluživanja putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“, objavio... Grčka kompanija traži zaposlene za aerodrom “Nikola Tesla”

Grčka kompanija GoldAir Handling registrovana u Srbiji objavila je oglase za više otvorenih pozicija za poslove opsluživanja putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“, objavio je danas portal Tango Six., a prenosi Beta. Konkursi za posao otvoreni su do 4. avgusta.

Objavljivanje tih oglasa predstavlja prvo javno zabeleženo širenje neke kompanije u ovom domenu na aerodromu „Nikola Tesla“ od odluke Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije, 10. jula, da stavi van snage ograničenje broja kompanija koje će se baviti zemaljskim opsluživanjem aviona (hendlera).

Beogradski aerodrom i kompanija Sky Partner i dalje su jedini koji pokušavaju da na vreme razvrstaju hiljade torbi dnevno na beogradskom aerodromu, podsetio je Tango Six.

Portal je naveo da, iako objavljivanje velikog broja otvorenih pozicija odjednom nesumljivo predstavlja najveće širenje neke hendling kompanije od odluke 10. jula, ipak se ne radi o poslovima koji neposredno opslužuju putničke avione kada je u pitanju prtljag. Stoga je trka za još jednog većeg hendlera koji bi mogao, pored Belgrade Airporta i kompanije Sky Partner da pomogne Air Serbia i dalje otvorena.

GoldAir poseduje dozvolu DCV-a za opsluživanje putnika, prihvat i otpremu predatog prtljaga kao i prihvat i otpremu letelica na platformi. Međutim, oprema potrebna za otpremu prtljaga koju kompanija poseduje nije blizu raspoloživosti za korišćenje.

„Ovo ostavlja još samo Menzies Aviation kao opciju koja se eventualno može dogovoriti kompanijom Air Serbia ukoliko se situacija sa beogradskim aerodromom ne popravi. Ukoliko se ta saradnja i uspostavi, gotovo je sigurno da se to neće dogoditi u ovoj letenjoj letačkoj sezoni“, naveo je Tango Six.

 • DOBRILA

  27.7.2023 #1 Author

  Bas su ostali bez radnika, zbog toga su i plus guzve.

  Odgovori

 • SHALIMAR

  28.7.2023 #2 Author

  Sto znaci da je kolaps na aerodromu kod nas…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.