u planu osnivanje škole za obuku pilota za avione i jedrilice

MIND Kragujevac počeo sa prihvatom sportskih i amaterskih letova

BiznisSrbija

28.6.2023 15:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

MIND Kragujevac počeo sa prihvatom sportskih i amaterskih letova MIND Kragujevac počeo sa prihvatom sportskih i amaterskih letova
Nedavno otvoreni aerodrom MIND Kragujevac počeo je sa prihvatom sportskih i amaterskih letova i do sada je realizovano desetak sletanja. Ovim letovima namenjena je... MIND Kragujevac počeo sa prihvatom sportskih i amaterskih letova

Nedavno otvoreni aerodrom MIND Kragujevac počeo je sa prihvatom sportskih i amaterskih letova i do sada je realizovano desetak sletanja. Ovim letovima namenjena je travnata pista koja obezbeđuje prihvat letelica težine do šest tona, a poseduje i odgovarajuće karakteristike za sletanje i poletanje helikoptera.

Aerodrom se nalazi u sklopu MIND Parka, na samo 13,6 km od centra Kragujevca, poseduje dozvolu za domaći saobraćaj i mogućnost dnevnog i noćnog letenja, sa radnim vremenom od devet do 15 časova radnim danima, a vikendom uz najavu i zakazivanje, navodi se u saopštenju.

„U skladu sa vizijom koju MIND Group ima za dalje unapređenje poslovanja MIND Parka, u planu je izgradnja asfaltne piste od 1.400 metara sa graničnim prelazom i carinskim terminalom, na koju će moći da sleću i avioni u međunarodnom saobraćaju, za potrebe poslovne avijacije i mali kargo avioni. Izgradnja aerodroma će biti zaokružena pratećom infrastrukturom i objektima, poput kontrolnog tornja, upravnom zgradom sa restoranom i dva hangara“, rekao je Bratislav Milanović, osnivač i direktor MIND Parka.

U bliskoj budućnosti, u planu je i osnivanje škole za obuku pilota za avione i jedrilice, sa simulatorom za Airbus 320. Aerodrom je otvorila najmlađa članica MIND Group – MIND Aviation d.o.o. i njegovim korisnicima dostupne su sve pogodnosti MIND Parka, kao što su a la carte restoran Culinaris i sportski centar Pampas u neposrednoj blizini. Osnovano je i vazduhoplovno sportsko udruženje Kraguj koje je otvorenog tipa gde se mogu učlaniti svi ljubitelji vazduhoplovstva.

  • MAJA

    29.6.2023 #1 Author

    Značajno za privredu i za ljubitelje letenja,Kragujevac se ubrzano razvija

    Odgovori

  • DUSAN

    29.6.2023 #2 Author

    Odlicne vesti za buduce pilote.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    29.6.2023 #3 Author

    Eto prilike za sve koji zele da uce da lete…

    Odgovori

  • Milica

    2.7.2023 #4 Author

    Korisna stvar za sve ljubitelje letenja

    Odgovori

  • gagica

    2.7.2023 #5 Author

    Slazem se

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...