povećanje plata zaposlenima u sortirnici prtljaga

Kompaniji Vinci potrebno još 100 radnika za rešenje gužvi na beogradskom aerodromu

SrbijaVesti

27.6.2023 13:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Kompaniji Vinci potrebno još 100 radnika za rešenje gužvi na beogradskom aerodromu Kompaniji Vinci potrebno još 100 radnika za rešenje gužvi na beogradskom aerodromu
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić razgovarao je utorak sa predstavnicima francuske kompanije Vinci Airports koji su mu predstavili plan za rešavanje problema... Kompaniji Vinci potrebno još 100 radnika za rešenje gužvi na beogradskom aerodromu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić razgovarao je utorak sa predstavnicima francuske kompanije Vinci Airports koji su mu predstavili plan za rešavanje problema gužvi i kašnjenja letova na beogradskom Aerodromu “Nikola Tesla” i naveli da im treba još 100 radnika.

Vesić je rekao da se situacija na aerodromu značajno poboljšala u odnosu na predhodnu sedmicu, ali da još uvek nije dovoljno dobra, a predstavnici kompanije Vinci, koja po koncesionom ugovoru upravlja beogradskim aerodromom, su mu izložili plan mera koje planiraju da preduzmu, saopštilo je njegov kabinet, prenosi Beta.

Кompanija je donela odluku da poveća plate zaposlenima u “sortirnici”, odnosno onima koji rade na sortiranju i prenosu prtljaga, gde i postoji najveći problem.

“Nedostaje im oko 100 ljudi. Кompanija Vinci je na sastanku obećala da će zaposleni u sortirnici sa uvećanjem i bonusima tokom sezone moći da zarade i do 117.000 dinara, odnosno do 1.000 evra. Do sada je neto plata za ovaj posao bila oko 60.000 dinara. Кompanija će ponovo pozvati sve koji imaju sertifikate kako bi što pre nadoknadili nedostatak broja ljudi. Najavili su i bonus dobrodošlice od 60.000 dinara za tri meseca za svakog novozaposlenog”, preneo je Vesić.

On je naveo da Vinci već ima “na čekanju” oko 50 zainteresovanih, koji su u fazi bezbednosne provere i da će u narednim nedeljama, čim prođu te provere, početi da rade na sortirnici što će značiti smanjenje problema.

Ministar je istakao da je na aerodromu Nikola Tesl”, zaključno sa današnjim danom, zabeležen 3.146.171 putnik, a da se do kraja godine očekuje više od sedam miliona, što će biti istorijski rekord.

Avion u letu
Foto: Pixabay.com

Očigledno je, dodao je Vesić, da se kompanija nije nadala takvoj ekspanziji broja putnika, jer iako su zapošljavali ljude, to nije bilo dovoljno.

Ministar je poručio predstavnicima kompanije Vinci da svi putnici, kao i svi zaposleni, moraju da budu tretirani kao u svim drugim zemljama i zamolio ih da razmisle o uvođenju redara koji bi bili na usluzi putnicima, što je praksa koja postoji i na drugim aerodromima, izmađu ostalih, i na pariskim.

Vesić je ocenio i da je zamena teza da su planovi Air Serbia doveli do problema na samom aeordromu, jer je kompanija Vinci znala za povećanje broja letova i domaćeg, ali i stranih avio-prevoznika.

Precizirao da je Air Serbia imala probleme 17. i 18. juna, koji su prevaziđeni, tako da svi koji su kupili karte za letove nacionalne avio-kompanije ne treba da brinu, jer će bez problema moći da ih iskorite.

„Optimista sam posle ovog sastanka. Prevazišli smo najtežu krizu na aerodromu, a sa novim merama, verujem da ćemo doći do toga da se situacija potpuno normalizuje, pre svega, zbog povećanja plata”, rekao je Vesić.

Na sastanku je dogovoreno i da se Vesić i predstavnici kompanije Vinci sastaju jednom nedeljno, kako bi se pratila situacija na aerodromu i efekti mera.

  • vladimir

    27.6.2023 #1 Author

    Sa 60000 na 117000 ? HA, HA, HA kako da ne……………

    Odgovori

  • tamara71

    27.6.2023 #2 Author

    Haos bas

    Odgovori

  • Maky

    27.6.2023 #3 Author

    Resite problem, haos je na aerodromu….

    Odgovori

  • Dux011

    27.6.2023 #4 Author

    Zanimljivo…

    Odgovori

  • SHALIMAR

    27.6.2023 #5 Author

    Nacice oni brzo radnike sa takvim primanjima….

    Odgovori

  • colorida_cielo

    28.6.2023 #6 Author

    Gradnja na aerodromu previše dugo traje, povećanje letova i broj turista do kojih dolazi tokom letnjeg perioda su stvorile kolaps na aerodromu. Čitava sitacija je morala biti predviđena na vreme i rešena pre nego što je došlo do ozbiljnih problema.

    Odgovori

  • nemamvremenazato

    2.7.2023 #7 Author

    Aerodrom je trenutno u rasulu, previse se oduzilo sa radovima

    Odgovori

  • Milica

    4.7.2023 #8 Author

    Ovo je zaista ozbiljan problem

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...