Očekuje se da će radovi na proširenju "Nikole Tesle" biti završeni 2024. godine

Otvorena nova pista na beogradskom aerodromu

Vesti

7.6.2023 14:16 Autor: Mirjana Vasić Adžić 6

Otvorena nova pista na beogradskom aerodromu Otvorena nova pista na beogradskom aerodromu
Danas je otvorena je nova pista ne Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, dužine 3.500 metara, prenosi Beta. To je druga poletno-sletna staza na beogradskom... Otvorena nova pista na beogradskom aerodromu

Danas je otvorena je nova pista ne Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, dužine 3.500 metara, prenosi Beta.

To je druga poletno-sletna staza na beogradskom aerodromu i zameniće postojeću koja će uskoro biti remontovana. Kada se završi njena rekonstrukcija, umetnuta staza postaće paralelna rulna staza i biće u upotrebi u slučaju da glavna ne može da se koristi.

Investitor je kompanija Belgrade Airport, koju je osnovala francuska kompanija Vinci, koncesionar Aerodroma „Nikola Tesla“.

Generalni direktor Aerodroma „Nikola Tesla“ Fransoa Berizo (Francois Berisot) je rekao da taj aerodrom okuplja najprofesionalnije ljude u struci.

„Svima onima koji nisu mogli da nam se pridruže želim da se zahvalim na napornom radu. Ovo nije samo uspeh beogradskog aerodroma, ovoga ne bi bilo bez aerodromske zajednice. Želim da se zahvalim SMATS-i i kompaniji Air Serbia, partnerstvo sa nacionalnim prevoznikom Air Serbia je od velikog značaja za nas“, istakoa je Berizo.

Ambasador Francuske Pjer Košar (Pierre Cochard) je rekao da se danas ispisuje novi list u saradnji Srbije i Francuske.

„Beogradski aerodrom je prepoznatljiv simbol naše bilateralne saradnje, kako bi Srbija preuzela svoju ulogu kao regionalna sila. Ovaj aerodrom ide ka tome da postane regionalno čvorište“, kazao je Košar.

Dodao je da je širenje beogradskog aerodroma bitno za ekonomsku i trgovinsku saradnju sa drugim zemljama i da će pomoći Srbiji na evropskom putu.

Otvaranju nove piste prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji se zahvalio našim francuskim prijateljima i istakao važnost saradnje sa kompanijom Vinci. Predsednik Vučić je još dodao da je Srbija druga zemlja u Evropi po rastu broja turista i da će za manje od dve godine avioni na Aerodromu „Nikola Tesla” moći da sleću i uz najnižu vidljivost.

On je istakao da će rekonstrukcija beogradskog aerodroma, u koju je uloženo 732 miliona evra, biti završena 2024. godine.

Dodao je da je važno da budu nastavljena ulaganja i u terminale, i u parkinge, u stanice za metro koji se gradi.

„Nadam se da će beogradski aerodom, koji je 2022. godine opslužio 5,6 miliona putnika, dostići cifru od 15 miliona putnika“, rekao je Vučić.

  • Maky

    7.6.2023 #1 Author

    I bilo je vreme da se odradi rekonstrukcija beogradskog aerodroma….

    Odgovori

  • MAJA

    8.6.2023 #2 Author

    Naš aerodrom i postaje regionalno čvorište

    Odgovori

  • Vale

    8.6.2023 #3 Author

    To je stvarno za svaku pohvalu

    Odgovori

  • MODESTY

    8.6.2023 #4 Author

    Svakako ce biti korisno za putovanje

    Odgovori

  • CIGI

    11.6.2023 #5 Author

    Odlicno,treba ulagati ipak Beograd ima veliku frkvenciju putnika.

    Odgovori

  • DASHA

    28.12.2023 #6 Author

    Fantasticno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...