Radovi otežavaju funkcionisanje servisa

Država može privremeno da preuzme beogradski aerodrom od kompanije Vinci

Srbija

27.6.2023 10:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Država može privremeno da preuzme beogradski aerodrom od kompanije Vinci Država može privremeno da preuzme beogradski aerodrom od kompanije Vinci
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić objavio je na Twitteru da je u toku sastanak sa predstavnicima kompanije Vinci u vezi sa radom... Država može privremeno da preuzme beogradski aerodrom od kompanije Vinci

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić objavio je na Twitteru da je u toku sastanak sa predstavnicima kompanije Vinci u vezi sa radom Aerodroma Nikola Tesla u Beogradu.

„Od partnera iz francuske kompanije Vinci zahtevao sam da hitno budu preduzete mere koje će dovesti po pune normalizacije stanja na beogradskom aerodromu. Kao srpski ministar zahtevam da srpski putnici budu tretirani na isti način kao putnici u Parizu“, naveo je on, a prenosi Beta.

Država Srbija može privremeno da preuzme beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ od kompanije Vinci, ukoliko ona hitno ne reši probleme i ne obezbedi njegovo normalno funkcionisanje, pišu Večernje novosti, prenela je Beta.

Kako je naveo taj list, takva mogućnost je definisana jednim članom Ugovora o koncesiji, koji su 2018. potpisali predstavnici Vlade Srbije, aerodroma Nikola Tesla i kompanije Vinci.

„Naši zvaničnici su otvoreno zapretili tom merom rukovodstvu ove francuske kompanije na sasatancima koji su održani prethodnih dana“, pišu Novosti.

Ministar Vesić je ukazao da je neophodno zaposliti veći broj ljudi, kao i da pitanje broja zaposlenih na beogradskom aerodromu mora da bude tretirano na isti način kao što je tretirano u kompaniji Vinci u Francuskoj ili bilo gde u svetu.

„Želim da uverim javnost da država preduzima sve mere iz njenih nadležnosti kako bi aerodrom Nikola Tesla, koji se nalazi pod upravljanjem privatne kompanije Vinci, što pre počeo normalno da funkcioniše. Ne guramo probleme pod tepih, već se sa njima direktno suočavamo i pronalazimo najefikasnija rešenja za njihovo prevazilaženje u interesu naših građana“, naveo je ministar Vesić.

Na beogradskom aerodromu su velike gužve, a neki letovi su pomereni ili otkazani. Objašnjenje uprave Aerodroma je da su u toku velike investicije, što otežava funkcionisanje aerodromskih servisa.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...