Samo u opremu areodroma uloženo sedam miliona evra

Nova zgrada aerodroma u Nišu proradiće idućeg leta

SrbijaVesti

25.7.2023 14:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Nova zgrada aerodroma u Nišu proradiće idućeg leta Nova zgrada aerodroma u Nišu proradiće idućeg leta
Direktor javnog preduzeća Aerodromi Srbije Mihajlo Zdravković rekao je da će nova zgrada terminala na aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu građevinski biti završena do... Nova zgrada aerodroma u Nišu proradiće idućeg leta

Direktor javnog preduzeća Aerodromi Srbije Mihajlo Zdravković rekao je da će nova zgrada terminala na aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu građevinski biti završena do kraja septembra, nakon čega će uslediti opremanje, tako da bi prve putnike trebalo da primi tokom leta sledeće godine.

Zdravković je rekao da je niški aerodrom ovih dana dobio dva nova vatrogasna vozila, pošto su vozila koja su do sada korišćena iz 80-ih godina prošlog veka, prenosi Beta.

„Do kraja godine nam po planu stižu i dva nova sanitetska vozila, tako da ćemo završiti kompletan krug zamene opreme“, rekao je Zdravković. On je podsetio da je aerodrom za utovar prtljaga nabavio električne elevatore, a stare traktore za vuču opreme, zamenio je električnim.

Predsednik Skupštine Aerodroma Srbije Ivan Divac je prilikom današnjeg obilaska aerodroma u Nišu rekao da je vrednost dva nova vatrogasna vozila oko milion i po evra.

„Od kako je država preuzela upravljanje aerodromom, samo u opremu je uloženo oko sedam miliona evra“, rekao je Divac.

Prema njegovim rečima, aerodrom „Konstantin Veliki“ imao je prošle godine oko 380.000 putnika, a ove godine, zaključno sa 1. julom ima 209.000 putnika.

Divac je rekao da veruje da će niški aerodrom ove godine premašiti rekord iz 2019. godine kada je imao 420.000 putnika.

 • SHALIMAR

  25.7.2023 #1 Author

  Treba uloziti da lici na pravi aerodrom,a ne sa traktorom da prevoze kofere…

  Odgovori

 • MODESTY

  26.7.2023 #2 Author

  Ovo je svakako korisno

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...