Među najvažnijima gradnja RHE Bistrica

Japan zainteresovan da bude partner planiranih infrastrukturnih projekata u Srbiji

BiznisInfrastrukturaSrbijaSvet

17.8.2023 08:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Japan zainteresovan da bude partner planiranih infrastrukturnih projekata u Srbiji Japan zainteresovan da bude partner planiranih infrastrukturnih projekata u Srbiji
Novopostavljeni ambasador Japana u Srbiji Akira Imamura izjavio je da je Japan energetski efikasna zemlja i da će rado sa Srbijom podeliti svoje iskustvo... Japan zainteresovan da bude partner planiranih infrastrukturnih projekata u Srbiji

Novopostavljeni ambasador Japana u Srbiji Akira Imamura izjavio je da je Japan energetski efikasna zemlja i da će rado sa Srbijom podeliti svoje iskustvo i tehnologije, dodavši da je ta zemlja zainteresovana za to da kao partner bude deo planiranih infrastrukturnih projekata u Srbiji, u kojoj japanske firme već zapošljavaju 3.000 ljudi.

Imamura je sa ministrom finansija Sinišom Malim razgovarao o odnosima dveju zemalja i mogućnostima dalje saradnje, saopšteno je iz Vlade, a piše eKapija.

Sagovornici su, kao jedan od najvažnijih projekata na kojima bi Srbija i Japan mogli da sarađuju, istakli planiranu izgradnju reverzibilne hidroelektrane Bistrica, strateškog projekta u sektoru energetike.

Mali je napomenuo da je energetika sektor u kojem nam je Japan partner, dodavši da je svaka investicija iz te zemlje dragocena i dobrodošla, jer sa njom dolazi i najnovija tehnologija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...