Japanski mediji navode da se radi o "odgovoru" na hipersonične projektile

Japan i SAD zajedno razvijaju presretač raketa

SvetVesti

14.8.2023 09:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Japan i SAD zajedno razvijaju presretač raketa Japan i SAD zajedno razvijaju presretač raketa
Japan i Sjedinjene Američke Države će ove nedelje sklopiti sporazum o zajedničkom razvoju presretača raketa, kao odgovor na hipersonične projektile na kojima rade Kina,... Japan i SAD zajedno razvijaju presretač raketa

Japan i Sjedinjene Američke Države će ove nedelje sklopiti sporazum o zajedničkom razvoju presretača raketa, kao odgovor na hipersonične projektile na kojima rade Kina, Rusija i Severna Koreja, objavio je tokom vikenda japanski list Yomiuri.

Očekuje se da će dogovor biti postignut u petak, prilikom sastanka američkog predsednika Džozefa Bajdena (Joe Biden) i japanskog premijera Fumija Kišide, objavio je Reuters pozivajući se na Yomiuri.

Reuters ističe da Yomiuri nije naveo izvor informacije o sporazumu u vezi presretača raketa, kao i da zvaničnici japanskog ministarstva nisu bili dostupni za komentar tokom vikenda.

SAD i Japan su postigli dogovor u januaru da razmotre razvoj presretača raketa na sastanku državnog sekretara Entonija Blinkena i ministra odbrane Lojda Ostina sa japanskim kolegama, ministrom spoljnih poslova Jošimasom Hajašijem i ministrom odbrane Jasukazuom Hamadom.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...