najavljen i izvoz u vrednosti od 3,5 milijarde dinara

Ugovori Ministarstva odbrane od 9,7 milijardi dinara za domaće naoružanje i opremu

BiznisSrbija

10.8.2023 16:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Ugovori Ministarstva odbrane od 9,7 milijardi dinara za domaće naoružanje i opremu Ugovori Ministarstva odbrane od 9,7 milijardi dinara za domaće naoružanje i opremu
Ministarstvo odbrane Srbije je sa više preduzeća domaće odbrambene industrije i JP Jugoimport-SDPR potpisalo ugovore za isporuku savremenog naoružanja i vojne opreme, saopšteno je u... Ugovori Ministarstva odbrane od 9,7 milijardi dinara za domaće naoružanje i opremu

Ministarstvo odbrane Srbije je sa više preduzeća domaće odbrambene industrije i JP Jugoimport-SDPR potpisalo ugovore za isporuku savremenog naoružanja i vojne opreme, saopšteno je u četvrtak.

U saopštenju se navodi da je ministar Miloš Vučević rekao da je „više preduzeća sa Ministarstvom odbrane, ali i međusobno, potpisalo ugovore vrednosti od 9,7 milijardi dinara“.

„Od toga novo naoružanje i vojna oprema vrednosti od 6,2 milijarde dinara biće isporučeni Vojsci Srbije. To je fantastičan rezultat, do pre nekoliko godina gotovo nezamisliv“, izjavio je on.

„Naša namenska industrija pod preduzećem Jugoimport-SDPR će pripremiti naoružanje i vojnu opremu za izvoz u vrednosti od 3,5 milijarde dinara, tako da pokazujemo i svoju konkurentnost i dobar trend na međunarodnom tržištu“, rekao je Vučević.

On je istakao da se time povećava i učešće vojne namenske industrije u ukupnom bruto-domaćem proizvodu Srbije.

To je i „velika podrška Odbrambenoj industriji Srbije, namenskoj industriji za radna mesta“.

Image by rawpixel.com on Freepik

Naveo je da je to „velika podrška za Priboj, za fabrike Zastava oružje i Zastava TERVO iz Kragujevca, za Prvu petoletku u Trsteniku, za Yumco u Vranju, Teleoptik-Žiroskopi iz Zemuna, Jugoimport-SDPR kao integrator i ne treba zaboraviti Slobodu Čačak i Krušik iz Valjeva, kao važne fabrike za taj deo Srbije i za celu Srbiju. Svima im čestitam i čekamo da isporuče ono što je danas ugovoreno“, rekao je Vučević.

Ugovore su potpisali predstavnici Ministarstva odbrane, Zastava oružje, HK Krušik, FAP Korporacije, Zastava TERVO i Jugoimport-SDPR, a u ime Ministarstva predstavnik Uprave za nabavku i prodaju Sektora za materijalne resurse, pukovnik Dragan Panić.

Na današnjoj svečanosti potpisani su i ugovori za modernizaciju sredstava u Vojsci Srbije, a kooperantske ugovore sa preduzećem Jugoimport-SDPR potpisali su predstavnici preduzeća Teleoptik-Žiroskopi, Senzor Infiz, Zastava TERVO, Borbeni složeni sistemi i predstavnik kompanije Yumco.

Ugovore preduzeća Odbrambene industrije Srbije i Jugoimporta-SDPR za kooperaciju u poslovima izvoza novih borbenih sistema potpisali su predstavnici preduzeća Jugoimport-SDPR sa kooperantima Zastava TERVO i Sloboda Čačak, a u izvozni posao su uključeni i FAP Korporacija, Prva petoletka-namenska i TRZ Čačak.

  • tamara71

    10.8.2023 #1 Author

    Valjda nam nece trebati

    Odgovori

  • SHALIMAR

    12.8.2023 #2 Author

    Ne znam sta ce nam kad ni vojsku nemamo…

    Odgovori

  • gagica

    13.8.2023 #3 Author

    Neznam cemu to. Verovatno misle da koriste sto nije dobro.

    Odgovori

  • PIKSI

    13.8.2023 #4 Author

    Za pocetak vojnike da nadjemo lako je kupiti opremu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...