prvi put od februara 2020. godine

Japan posetilo više od dva miliona turista u junu

BiznisSvetTurizam

19.7.2023 18:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Japan posetilo više od dva miliona turista u junu Japan posetilo više od dva miliona turista u junu
Broj posetilaca Japanu porastao je na 2,07 miliona u junu, saopštila je Japanska nacionalna turistička organizacija (JNTO) u sredu, čime je probijena granica od... Japan posetilo više od dva miliona turista u junu

Broj posetilaca Japanu porastao je na 2,07 miliona u junu, saopštila je Japanska nacionalna turistička organizacija (JNTO) u sredu, čime je probijena granica od dva miliona posetilaca prvi put od februara 2020. godine.

Kyubey, jedno od malih preduzeća koje se nalazi u luksuznom trgovačkom kvartu Ginza u Tokiju, preživelo pad prodaje od 70 odsto tokom pandemije Covid-19, prenosi Reuters.

„U poređenju sa 2019. godinom, poslovanje u našim restoranima se potpuno vratilo ili postalo još bolje, delimično zahvaljujući porastu broja stranih turista“, rekao je vlasnik i kuvar Josuke Imada.

Čak i sa rekordnim toplotnim talasom u Japanu, putnici pristižu, koristeći prednost pada valute koja je učinila odmor najjeftinijim u poslednjih nekoliko decenija.

Turizam u Japanu je tokom dve godine pandemije bio gotovo ugašen. Ali brojke su stalno rasle otkako je vlada nastavila bezvizna putovanja za mnoge zemlje u oktobru i ukinula preostale kontrole covida 8. maja ove godine.

Za prvih šest meseci ove godine zemlju izlazećeg sunca posetilo je 10,7 miliona turista, saopštila je JNTO.

Japan je zabeležio rekordnih 32 miliona posetilaca u 2019. godini, pre covida, i dok niko ne očekuje da se to ponovi ove godine, premijer Fumio Kišida se nada da će oporavak industrije doprineti pet biliona jena godišnje ekonomiji.

  • Maky

    20.7.2023 #1 Author

    Predivno, ovu zemlju zaista treba posetiti

    Odgovori

  • SHALIMAR

    20.7.2023 #2 Author

    Kome je dostupna za odlazak treba je posetiti…

    Odgovori

  • DASHA

    22.7.2023 #3 Author

    Naravno, pa to je Japan!!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...