Uzrok veće kirije i troškovi rada

McDonald’s u Japanu povećava cene u gradskim centrima

Firme u fokusuSvetU fokusu

20.6.2023 12:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

McDonald’s u Japanu povećava cene u gradskim centrima McDonald’s u Japanu povećava cene u gradskim centrima
Predstavnik McDonald’s restorana za Japan rekao je da će podići cene u 184 filijale u centru grada, što je ekvivalentno oko šest odsto od... McDonald’s u Japanu povećava cene u gradskim centrima

Predstavnik McDonald’s restorana za Japan rekao je da će podići cene u 184 filijale u centru grada, što je ekvivalentno oko šest odsto od njegovih 3.000 lokala, kako bi se pokrile veće kirije i troškovi rada.

Do sada je 40 prodavnica u nekim gradskim centrima i na posebnim lokacijama, kao što su aerodromi i benzinske stanice na auto-putu, bilo podvrgnuto „cenama u centru grada“, piše Reuters.

Kompanija McDonald’s u Japanu saopštila je da će nove cene stupiti na snagu od 19. jula.

Mnoga preduzeća su počela da prebacuju na potrošače veće troškove uvozne energije i sirovina.

McDonald’s, najveći licencirani japanski lanac brze hrane, prednjačio je sa tri povećanja cena u svim prodavnicama od marta 2022. godine, uključujući i poslednje u januaru.

McDonald’s je saopštio da će se najnovija runda poskupljenja kretati od 10 do 90 jena po artiklu ili po obroku. Cena isporuke Big Meka bi porasla na 590 jena (5.57 dolara) sa 540 jena, navodi se u saopštenju za javnost.

Jen iznosi 141,81 za jedan američki dolar, a na početku godine iznosio je 133.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...