Restrukturiranje najpoznatijeg lanca brze hrane

McDonald’s otpušta zaposlene iz korporativnog sektora

SvetVesti

3.4.2023 08:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

McDonald’s otpušta zaposlene iz korporativnog sektora McDonald’s otpušta zaposlene iz korporativnog sektora
Najčuveniji lanac brze hrane na svetu privremeno zatvara svoje kancelarije u SAD ove nedelje jer se priprema da obavesti korporativne radnike o svojim otpuštanjima... McDonald’s otpušta zaposlene iz korporativnog sektora

Najčuveniji lanac brze hrane na svetu privremeno zatvara svoje kancelarije u SAD ove nedelje jer se priprema da obavesti korporativne radnike o svojim otpuštanjima u okviru šireg restrukturiranja kompanije, objavio je The Wall Street Journal.

U internom imejlu prošle nedelje upućenom američkim zaposlenima i pojedinim članovima međunarodnog osoblja, McDonald’s ih je zamolio da rade od kuće od ponedeljka do srede kako bi mogao virtuelno da donosi odluke o zapošljavanju, navodi se u izveštaju.

Nejasno je koliko će zaposlenih biti otpušteno, ali ova odluka se ne odnosi na radnike u restoranima.

“Tokom nedelje od 3. aprila saopštićemo ključne odluke u vezi sa ulogama i nivoima osoblja u celoj organizaciji“, rekla je kompanija sa sedištem u Čikagu.

McDonald’s je takođe zatražio od zaposlenih da otkažu sve uživo sastanke sa partnerima i drugim spoljnim stranama u svom sedištu, dodaje se u izveštaju.

Kompanija nije još uvek odgovorila na zahteve agencije Reuters za komentar na ovu vest.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...