Izmene u rukovodstvu mđunarodnog giganta za pružanje finansijskih usluga

Mastercard imenovao novog generalnog direktora za Jugoistočnu Evropu

BankeBiznisPoslovanjeRegion

20.2.2023 16:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Mastercard imenovao novog generalnog direktora za Jugoistočnu Evropu Mastercard imenovao novog generalnog direktora za Jugoistočnu Evropu
Bartoš Čiolkovski (Bartosz Ciolkowski) imenovan je za generalnog direktora za Jugoistočnu Evropu u kompaniji Mastercard, navodi se u saopštenju. Na novoj poziciji, Čiolkovski će... Mastercard imenovao novog generalnog direktora za Jugoistočnu Evropu

Bartoš Čiolkovski (Bartosz Ciolkowski) imenovan je za generalnog direktora za Jugoistočnu Evropu u kompaniji Mastercard, navodi se u saopštenju.

Na novoj poziciji, Čiolkovski će biti odgovoran za implementaciju strategije u celom regionu koji uključuje Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Izrael, Crnu Goru, Severnu Makedoniju, Rumuniju i Srbiju, a biće odgovoran i za dalju implementaciju elektronskih plaćanja, kao i saradnju sa partnerima iz državnog i privatnog sektora. 

Čiolkovski je deo kompanije Mastercard od 2005. godine. Prethodno je obavljao ulogu generalnog direktora za Poljsku, gde je doprineo dinamičnom razvoju sektora elektronskog plaćanja kroz uvođenje inovativnih rešenja i proizvoda, kao i širenje prihvatne mreže. 

Imao je ključnu ulogu u osnivanju Fondacije Cashless Poland, kao i u uključivanje kompanije Mastercard u Polish Payment Standard (PSP), koja je vlasnik platnog sistema BLIK.

Čioklovski je takođe vodio poslovanje kompanije Mastercard na tržištima Češke i Slovačke, a zajedno sa novim imenovanjem pridružuje se menadžerskom timu Mastercard Evropa.

“Apsolutno mi je zadovoljstvo da najavim Bartoša kao generalnog direktora za Jugoistočnu Evropu. Njegov sveobuhvatan doprinos razvoju dinamičnog platnog ekosistema u Poljskoj bio je neprocenjiv i ne sumnjamo da će njegovo imenovanje biti od ključnog značaja za sektor elektronskih plaćanja u Jugoistočnoj Evropi”, kaže predsednik kompanije Mastercard za Evropu Mark Barnet (Mark Barnett).

Čiolkovski je trenutno član nadzornog odbora Polish Payment Standard-a, i ostaće i dalje na toj poziciji. Takođe, on će zadržati svoju ulogu člana nadzornog odbora u Cashless Poland Fondaciji.

  • SUNCOKRET

    20.2.2023 #1 Author

    Svaka čast za ovog mladog čoveka. Ovo je bas visoka funkcija i potrebno je veliko iskustvo i veliko poverenje nadređenih u njegove sposobnosti.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...